Μίκα Ιατρίδη από την Αστυπάλαια: «Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά»

Μίκα Ιατρίδη από την Αστυπάλαια: «Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά. Οι κυβερνητικοί βουλευτές να μην ψηφίζουν πανηγυρικά νόμους, όπως ο φόρος ακινήτων, και μετά να μιλάνε για αδικίες και να ζητούν διορθώσεις. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Στην Αστυπάλαια βρίσκεται η Μίκα Ιατρίδη, στο πλαίσιο των επισκέψεων της στα νησιά της Δωδεκανήσου. Η βουλευτής Δωδεκανήσου παρευρέθηκε στη Λιτανεία του Όσιου Άνθιμου, καθώς και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία διεξήχθη λίγο αργότερα, παρουσία του Δημάρχου κ. Πανορμίτη Κονταράτου και του επικεφαλής της μειοψηφίας, κ. Νικόλαου Κομηνέα.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού, μεταξύ άλλων, το θέμα με τον ΕΝΦΙΑ, οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας και οι ελλιπείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Στη σύντομη παρέμβαση της, η Μίκα Ιατρίδη ανέφερε τα εξής:

«Χρόνια πολλά για τη σημερινή γιορτινή ημέρα, εύχομαι σε όλες και όλους σας, καλορίζικοι και καλή θητεία. Χαίρομαι ακόμη, που βλέπω σήμερα και την παρουσία γυναικών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αστυπαλιάς.

Αποδεικνύεται, μέρα με τη μέρα, ότι η νησιωτικότητα έχει μείνει στα χαρτιά, αναφέρεται μόνο στο Σύνταγμα μας.

Προσωπικά, έχω δείξει στην πράξη ότι είμαι ασυμβίβαστη και υπερασπίζομαι πάντα τα νησιά μας, αδέσμευτη από κόμματα και πρόσωπα. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε δυναμικά τα αυτονόητα και ας δέχομαι κατηγορίες ότι σηκώνω ψηλά τους αντιπολιτευτικούς τόνους. Στα προβλήματα των νησιών μας δεν χωράνε ούτε χρώματα, ούτε κόμματα.

Δυστυχώς, όμως, κάποιοι βουλευτές επιμένουν να προτάσσουν το κόμμα τους πάνω από τα συμφέροντα των νησιωτών, τη στιγμή που θα πρέπει να υπάρξει ενιαίο μέτωπο, μαζί με την αυτοδιοίκηση, για σειρά ζητημάτων με κυριότερο αυτό της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση μειώνει συνεχώς τα κονδύλια για τις άγονες γραμμές. Βάζει τους νησιώτες να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, έχοντας δημιουργήσει πρωτοφανή αναστάτωση με τις χρεώσεις που έχει επιφέρει, τόσο στα μεγάλα νησιά, όσα και στα μικρότερα της Δωδεκανήσου. Έχει αφήσει ακόμα στο έλεος του Θεού τις δομές υγείας και όλοι οι νησιώτες αγωνιούν για να μην αρρωστήσουν.

Έχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Έχω καταθέσει ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ και έχω ζητήσει την απαλλαγή από το φόρο αυτόν, για τα πολύ μικρά νησιά. Για την υγεία έχω καταθέσει και ερωτήσεις, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις, βασιζόμενη και στις παρεμβάσεις των ιατρικών μας συλλόγων.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν ακούει και θα συνεχίσει να μην ακούει όταν οι κυβερνητικοί βουλευτές στο Αιγαίο, γυρνούν την πλάτη στα νησιά μας και στηρίζουν κάθε νομοθέτημα της συγκυβέρνησης.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε το καλύτερο για τα νησιά μας. Γνωρίζω ότι στο ασφυκτικό πλαίσιο του Καλλικράτη, με τα καλά του και τα άσχημα του, θα κληθείτε να πάρετε αποφάσεις και να δώσετε λύσεις. Στην προσπάθεια σας αυτή, θα ήθελα να ξέρετε ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας».

Pin It on Pinterest