Εμβόλιο κορονοϊού – Τζανάκης: Να γίνει απαραίτητη προϋπόθεση για όσους εργάζονται στον τουρισμό

Στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού ειδικότερα για τον κλάδο του τουρισμού εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης τη Δευτέρα (2/8) ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Τζανάκης αναφέρθηκε στους εργαζόμενους στον τουρισμό εκφράζοντας την εκτίμηση πως αρκετοί εξ αυτών φοβούνται ή αμελούν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους με αποτέλεσμα σημαντικό μέρος των συρροών να προέρχεται δυστυχώς από αυτούς.

«Αυτό θα πρέπει κατά την γνώμη μου να μην επαναληφθεί ή να διορθωθεί τα επόμενα χρόνια με το καλό, εάν η πανδημία δεν μας αφήσει» τόνισε συμπληρώνοντας «θα πρέπει κατά την γνώμη μου στον τουρισμό, και οι επιχειρηματίες ιδιαιτέρως, να επιβάλλουν στο προσωπικό που θα προσλαμβάνουν, να είναι εμβολιασμένο».

«Οι επιχειρηματίες κάλλιστα με βάση το εργατικό δίκαιο μπορούν να βάλουν προϋποθέσεις στις προσλήψεις. Επομένως να είναι ένα επιπλέον κίνητρο αυτό, ότι δεν μπορείς να προσλαμβάνεσαι σε καλές δουλειές ή όπου νομίζεις εξαιτίας του ότι δεν είσαι εμβολιασμένος» είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην χώρα, ο κος Τζανάκης υπενθύμισε πως βάση των μοντέλων είχε εκτιμηθεί πως εντός Ιουλίου, θα αγγίζαμε τα 3.000 και πλέον κρούσματα, υπολογίζοντας όμως ότι πια πορευόμαστε προς το ευμενές σενάριο του μοντέλου το οποίο δείχνει περίπου 3.500 κινητό μέσο όρο γύρω στον Δεκαπενταύγουστο.

Πηγή: skai.gr