Οι φοιτητές του ΕΜΠ κατασκευάζουν και δεύτερο αγωνιστικό μονοθέσιο! [βίντεο]

Από το 2011, η ελληνική ομάδα των φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συμμετέχει στους πανευρωπαϊκούς αγώνες Formula Student, αναπτύσσοντας το δικό της αγωνιστικό όχημα και αποδεικνύοντας ότι η ελληνική ανώτατη εκπαίδευση, μπορεί να σταθεί επί ίσοις όροις απέναντι στα μεγαλύτερα και καλύτερα χρηματοδοτούμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.
Η ομάδα αποτελείται από φοιτητές με πάθος για την εφαρμοσμένη μηχανική-μηχανολογία, αλλά και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από το 2011 συμμετείχε με ένα αγωνιστικό μονοθέσιο στην κατηγορία Class 1, καταγράφοντας 50 συμμετοχές στο διαγωνισμό Formula Student Italy και 28 συμμετοχές στο διαγωνισμό Formula Student Hungary, όπου και έχει καταλάβει την 1η θέση στην επιμέρους κατηγορία κόστους και κατασκευής.
H παρουσίαση της Prom Racing Team


Από τον Μάιο του 2015, η ομάδα Prom Racing Formula Student του Ε.Μ.Π. και η Bosch Eλλάδας, συνεργάζονται, με απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση περισσότερων διακρίσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς. Η Bosch Ελλάδας, μέσω της χορηγίας αυτής προσβλέπει στη στήριξη της ανάπτυξης της αναλυτικής επιστημονικής σκέψης και την εξάσκηση των φοιτητών, στον τομέα της μηχανικής και μηχανολογίας, υπογραμμίζοντας την πεποίθησή της ότι, η νεανική επιστημονική δράση αποτελεί επένδυση για το μέλλον των Ελλήνων μηχανικών.

Πλέον, η ελληνική ομάδα ολοκληρώνει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του δεύτερου και πλέον προηγμένου μονοθέσιού της, θέτοντας ψηλά τον πήχη για ανταγωνιστικές επιδόσεις και διακρίσεις στο Hockenheim της Γερμανίας και στην Πάρμα της Ιταλίας, το καλοκαίρι του 2016.

Pin It on Pinterest

Share This