Ελληνοτουρκικά: Νέο επεισόδιο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Ο Σοϊλού παραληρούσε και οι Έλληνες βουλευτές του απάντησαν

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, λόγω προκλητικών τοποθετήσεων της τουρκικής πλευράς. Αυτή τη φορά την ένταση προκάλεσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με τους Έλληνες βουλευτές να δίνουν ξανά τις απαντήσεις που πρέπει στο παραλήρημα της Άγκυρας.

Χθες, ο Χουλουσί Ακάρ, έθεσε θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών με τους Έλληνες βουλευτές να αντιδρούν και να αναγκάζουν τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να αποχωρήσει εκνευρισμένος.

Σήμερα, ήρθε ο νέος γύρος αντιπαράθεσης με τον Σοϊλού -σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ- να κατηγορεί την Ελλάδα και πολλές χώρες του ΝΑΤΟ όπως τη Σουηδία, την Φινλανδία, τη Γερμανία και την Γαλλία ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, υποστήριξε ότι η Ελλάδα βασανίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κυρίως στον Έβρο ενώ έδειξε και κάποιες φωτογραφίες και ζήτησε να καταργηθεί η Frontex.

Ο Σπήλιος Λιβανός, ο Μανούσος Βολουδάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη δεν άφησαν αναπάντητες αυτές τις προκλήσεις και υποστήριξαν ότι ο υπουργός μιας νατοικής χώρας να κατηγορεί όλες τις νατοικές χώρες ότι στηρίζουν την τρομοκρατία και να θέλει αυτή η χώρα να αποτελεί μέρος της Συμμαχίας, ενώ απέρριψαν όλες τις κατηγορίες για το προσφυγικό.

Pin It on Pinterest

Share This