«Αποτελεί έκτρωμα να ανήκει το Καστελόριζο στην Ελλάδα» – Προκαλεί ο διευθυντής της Hurriyet

Σε καθημερινή βάση η εφημερίδα Hurriyet παρουσιάζει και αναλύει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας νησιών του Αιγαίου. Ο διευθυντής του εντύπου, Αχμέτ Χακάν πρότεινε τώρα σε τηλεοπτική εκπομπή «χωριστεί η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο στη μέση» και βάσει τις δικής του ερμηνείας το Καστελόριζο αποτελεί έκτρωμα να ανήκει στην Ελλάδα, παραβλέποντας τις διεθνείς συνθήκες και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Μιλώντας στο CNN Turk για την ένταση ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, ο κ. Χακάν υποστήριξε πως «αυτό είναι το δίκαιο, αν η απόσταση ανάμεσα στις δύο χώρες είναι κοντινή, ορίστε ας χωρισθεί στην μέση», δείχνοντας χάρτη του Αιγαίου τον οποίο έκοβε νοητά με το χέρι του στη μέση.

Ο διευθυντής της Hurriyet έδωσε έμφαση στο Καστελόριζο, δείχνοντας πόσο μακριά βρίσκεται από την υπόλοιπη Ελλάδα και πόσο κοντά στις τουρκικές ακτές. «Μα τι είναι αυτό; Μπορώ να πάω κολυμπώντας στο Καστελόριζο;» αναρωτήθηκε δείχνοντας τη θέση του νησιού στον χάρτη. «Μα δες εδώ. Στην πραγματικότητα το να ανήκει αυτό το νησί στην Ελλάδα είναι ένα έκτρωμα» συνέχισε προκλητικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή…

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This