Ντόροθι Κινγκ προς Καρντάσιαν: “Συγγνώμη Κιμ, οι Ελληνες το έκαναν καλύτερα” [εικόνες]

Είναι μία από τις πιο γνωστούς αρχαιολόγους στον κόσμο. Οι Έλληνες έμαθαν το όνομά της για τα καλά την τελευταία περίοδο, καθώς η Ντόροθι Κινγκ εκφράζει τακτικά τις απόψεις της και τις εκτιμήσεις της για τις εξελίξεις στην Αμφίπολη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί το σύγχρονο κόσμο.
Η αρχαιολόγος έδειξε για μία ακόμη φορά την αγάπη της για την αρχαία Ελλάδα στέλνοντας ένα… ελληνικό μήνυμα στην Κιμ Καρντάσιαν. Η Κινγκ δημοσίευσε στο Twitter μία φωτογραφία του αγάλματος της Αφροδίτης Καλλιπύγου, με το σχόλιο «Συγνώμη Κιμ Καρντάσιαν, αλλά για μία ακόμη φορά οι Έλληνες το έκαναν πρώτοι και καλύτερα».
Με αυτό τον τρόπο η Ντόροθι Κινγκ σχολίασε τη… μανία της Καρντάσιαν με τα οπίσθιά της, τα οποία συζητούνται ξανά έντονα τις τελευταίες ημέρες. Η Αφροδίτη Καλλίπυγος θεωρείται το πιο τολμηρό αρχαιοελληνικό άγαλμα και αντίγραφά του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, μουσεία και δημόσιους χώρους. Απεικονίζει τη θεά του έρωτα με ανασηκωμένο το μανδύα της, να ρίχνει το βλέμμα πίσω από την ωμοπλάτη της προς τους δύο ξεσκέπαστους γλουτούς της.
Πηγή : iefimerida.gr