Απίστευτο περιστατικό με Αλβανό μαθητή στην Χαλκιδική: Τον εκνεύριζε η ελληνική σημαία και την κατέβασε!

Την απίστευτη δικαιολογία ότι κάθε φορά που έβλεπε την ελληνική σημαία… εκνευριζόταν (!) επικαλέστηκε 14χρονος μαθητής αλβανικής καταγωγής προκειμένου να εξηγήσει για ποιο λόγο την κατέβασε από τον ιστό του 1ου Γυμνασίου Νέων Μουδανιών και την έκρυψε σε ένα θάμνο.
«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο που ο μαθητής την κατέβασε από τον ιστό. Ρωτήθηκε γιατί το έκανε και είπε πως ένιωθε εκνευρισμό όταν αντίκριζε την ελληνική σημαία!» αναφέρει ο διευθυντής του γυμνασίου Κωνσταντίνος Αποστολάκης.
Το νέο περιστατικό προσβολής του ελληνικού συμβόλου σόκαρε την κοινωνία της Χαλκιδικής και ξύπνησε άσχημες μνήμες από τον Δεκέμβριο του 2012, όταν τρεις άλλοι μαθητές αλβανικής καταγωγής είχαν υποστείλει δύο ελληνικές σημαίες από το ίδιο σχολείο και τις είχαν τσαλαπατήσει.
Το περιστατικό συνέβη τις βραδινές ώρες της 19ης Οκτωβρίου. Οπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο Αλβανός μαθητής, αφού προκάλεσε φθορές στην κύρια είσοδο του σχολείου, μπήκε στο προαύλιο και κατέβασε τη σημαία από τον ιστό, ενώ πήρε μαζί του και το σχοινί που χρησιμοποιείται για την έπαρση και την υποστολή.
«Εκρυψε τη σημαία σε ένα θάμνο, όπου τη βρήκαν μερικές ημέρες αργότερα οι αστυνομικοί και μου την παρέδωσαν» αποκαλύπτει ο γυμνασιάρχης και επισημαίνει: «Οι μαθητές στο σχολείο διδάσκονται ότι οφείλουν να σέβονται τα εθνικά σύμβολα όλων των χωρών, κάτι που δυστυχώς δεν έκανε ο 14χρονος».
Εις βάρος του 14χρονου Αλβανού μαθητή σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και διακεκριμένες φθορές. Δικογραφία σχηματίστηκε και εις βάρος του κηδεμόνα του για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου. Και οι δύο υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This