Ένας Έλληνας στους κορυφαίους φωτογράφους της χρονιάς

Ο λόγος για τον σπουδαίο Έλληνα φωτορεπόρτερ, Γιάννη Μπεχράκη, του Reuters, ο οποίος για μία ακόμη φορά συγκαταλέγεται στους καλύτερους του κόσμου. Αυτή τη φορά διεκδικεί τον τίτλο του Φωτογράφου της Χρονιάς για το 2015.
Ο Γιάννης Μπεχράκης είναι ο επικεφαλής του φωτογραφικού για το Reuters στην Ελλάδα. Φέτος ο φακός του εστίασε στην κάλυψη της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, τα εργοστάσια – φαντάσματα, καθώς και την προσφυγική κρίση στα νησιά της Κω και της Λέσβου.
«Αφιερώθηκα στην κάλυψη της προσφυγικής κρίσης από το αρχικό της στάδιο με ευαισθησία και υπευθυνότητα, πάντα ακολουθώντας το ένστικτό μου και τα ύψιστα της δημοσιογραφικής ηθικής», δηλώνει ο ίδιος.
Ο Guardian συγκέντρωσε τις πιο εμβληματικές και χαρακτηριστικές της παγκόσμιας ειδησεογραφίας για το 2015 και τους φωτογράφους τους που διεκδικούν το βραβείο για το φωτογράφο της χρονιάς, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στις 21 Δεκεμβρίου.


Πρόσφυγας προσπαθεί να ζεσταθεί στη φωτιά σε αυτοσχέδιο καταυλισμό στη Λέσβο

Γιάννης Μπεχράκης (Reuters)

Κάθε κλικ του και ένα έργο τέχνης. Κάθε φωτογραφία του μιλά κι έχει να διηγηθεί μία ιστορία. Ο λόγος για τον σπουδαίο Έλληνα φωτορεπόρτερ, Γιάννη Μπεχράκη, του Reuters, ο οποίος για μία ακόμη φορά συγκαταλέγεται στους καλύτερους του κόσμου. Αυτή τη φορά διεκδικεί τον τίτλο του Φωτογράφου της Χρονιάς για το 2015.

Pin It on Pinterest

Share This