Άκουγε τους γιατρούς την ώρα της εγχείρησης να ζητάνε υλικά

Εφιαλτικές ώρες πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι έζησε μία έμπορος από την Πάτρα όταν χρειάστηκε να κάνει επέμβαση καρδιάς στο Ιπποκράτειο Αθηνών.
Η γυναίκα, εξ’ αιτίας της ιδιαιτερότητας του προβλήματος που αντιμετώπιζε, όπως η ίδια εξομολογείται στην τοπική ιστοσελίδα, PatrasTimes είχε την ατυχία να ακούει όλους τους διαλόγους των γιατρών και νοσηλευτών την ώρα της εγχείρισης.
Διάλογοι οι οποίοι από ένα σημείο και μετά μετατράπηκαν σε έκκληση των χειρουργών προς την διοίκηση του νοσοκομείου, οι οποίοι τηλεφωνικά – από τον χώρο των χειρουργείων – εκλιπαρούσαν για την υπογραφή των απαιτούμενων εγγράφων, προκειμένου από προμηθεύτρια εταιρεία να αποσταλούν τα αναλώσιμα που απαιτούνται, ώστε να ολοκληρωθεί η επέμβαση.
Η γυναίκα αντιλαμβανόταν πως κάποιοι διοικητικοί παράγοντες έπαιζαν με τη ζωή της στο όνομα της γραφειοκρατίας και των παιχνιδιών που παίζονται καθημερινά στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
Στον απόηχο των όσων συνέβησαν στο Ιπποκράτειο στην πρωτεύουσα της Αχαΐας οι διοικήσεις των νοσοκομείων στο όνομα της οικονομίας έχουν βρει ακόμα «καλύτερες» μεθόδους για να πιάνουν τους στόχους προς τα κάτω σε σχέση με τα λειτουργικά έξοδα που τους έχει επιβάλει το υπουργείο οικονομικών.
Στο πλαίσιο αυτό στα δυο μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής έχουν σταματήσει ή έχουν ελαχιστοποιηθεί οι επεμβάσεις υψηλών απαιτήσεων οι οποίες θεωρούνται και κοστοβόρες αλλά και απαιτούν αναλώσιμα για τα οποία οι προμηθευτές απαιτούν άμεση πληρωμή.

Πηγή : makeleio.gr

Pin It on Pinterest