Κυνηγός στα Απόλλωνα της Ρόδου εντοπίστηκε να μεταφέρει κυνηγετικό όπλο εκτός της προβλεπόμενης θήκης, ενώ βρισκόταν στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου. Παρότι το όπλο ήταν άδειο, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ και στέρηση της κυνηγετικής του άδειας για δύο μήνες.
Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2026, περίπου στις 15:10, στην περιοχή των Απολλώνων Ρόδου, κατά τη διάρκεια ελέγχου.
Στο αγροτικό όχημα επέβαιναν τρία άτομα. Ο οδηγός και ένας συνεπιβάτης βρίσκονταν στην καμπίνα, ενώ ένας κάτοικος Απολλώνων, κυνηγός, είχε επιβιβαστεί στην καρότσα, κρατώντας κυνηγετικό όπλο χωρίς αυτό να βρίσκεται στην ειδική θήκη μεταφοράς.
Το όπλο ήταν άδειο – Τι υποστήριξε ο κυνηγός
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το όπλο δεν περιείχε φυσίγγια. Ο κυνηγός ανέφερε ότι επέστρεφε στην κατοικία του και πως μετέφερε το όπλο με προορισμό το σπίτι του.
Ωστόσο, η μεταφορά του εκτός της προβλεπόμενης θήκης οδήγησε στην επιβολή διοικητικού προστίμου 400 ευρώ, καθώς και στην αφαίρεση της κυνηγετικής άδειας για χρονικό διάστημα δύο μηνών.
Προειδοποίηση για τη μεταφορά κυνηγετικών όπλων
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, επισημαίνεται η ανάγκη αυστηρής τήρησης των κανόνων που διέπουν τη μεταφορά κυνηγετικών όπλων.
Η μεταφορά όπλου εκτός θήκης από άτομο που επιβαίνει σε μηχανοκίνητο όχημα μπορεί, ανάλογα με τις συνθήκες, να εγείρει και ζήτημα παράνομης θήρας με τη χρήση μηχανοκίνητου μέσου.
Οι κυνηγοί καλούνται να συμμορφώνονται με την ισχύουσα νομοθεσία, τόσο κατά τη μετακίνησή τους προς και από τους κυνηγότοπους όσο και κατά την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας.
