Εκτός της εφημερίδας που εργαζόταν ο γιος του Ηλία Μίχου

Την ώρα που όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 53χρονο Ηλία Μίχο ο οποίος κατηγορείται πως βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό, ο γιος του Παναγιώτης, ο οποίος εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Βήμα, βρέθηκε εκτός της εργασίας του.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, ο Παναγιώτης Μίχος έκανε γνωστό πως απολύθηκε από την εφημερίδα όπου εργαζόταν ως διπλωματικός συντάκτης ενώ πέταξε τα «βέλη» του στα «κτήνη» όπως τα χαρακτήρισε που καταστρέφουν ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη, «φωτογραφίζοντας» τον εαυτό του και ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί πως εκείνος δεν έχει κάποια ευθύνη στα όσα συγκλονιστικά γίνονται γνωστά γύρω από την υπόθεση του πατέρα του.

«Οι φρικτές και κτηνώδεις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο πατέρας μου δεν χωρούν σε ανθρώπινο νου. Όμως υπάρχει οικογενειακή ευθύνη; Οι περισσότεροι φαίνεται πως την υιοθετούν. Την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, η διεύθυνση της εφημερίδας “Το Βήμα” με απέλυσε. Με ταύτισαν με όσα κατηγορείται ο πατέρας μου. Είμαι πολύ περήφανος που για δύο χρόνια ήμουν διπλωματικός συντάκτης του «Βήματος». Ήταν σπουδαία εμπειρία· την πέτυχα και την έζησα με τη δουλειά μου. Και είμαι περήφανος για αυτό! Αν υπάρχουν κτήνη που κάνουν όσα ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, φροντίστε να μη γίνεστε και εσείς κτήνη «σκοτώνοντας», απειλώντας ή καταστρέφοντας ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη».

Η ανακοίνωση της Άλτερ Έγκο

Η εταιρία στην οποία ανήκει το Βήμα, εξέδωσε ανακοίνωση για την «διακοπή της συνεργασίας» με τον Παναγιώτη Μίχο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η Άλτερ Έγκο δεν πήρε «αβασάνιστα, ούτε ελαφρά τη καρδία» την απόφαση και πως ζητήθηκε από τον δημοσιογράφο να μείνει «περιθώριο, μέχρις ότου διερευνηθεί πλήρως η όλη υπόθεση» και αυτό γιατί ο ίδιος, αποδέχθηκε πως τις τελευταίες εβδομάδες «γνώριζε για τη δράση του πατέρα του και εκ των πραγμάτων ήταν μέρος μιας προσπάθειας να αποσιωπηθεί η βαρβαρότητα σε βάρος της ανήλικης».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Παναγιώτης Μίχος δεν δέχθηκε την πρόταση της Άλτερ Έγκο και έθεσε εαυτόν εκτός εταιρείας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Ομίλου Άλτερ Έγκο αναφέρει: Δεν πήραμε αβασάνιστα, ούτε ελαφρά τη καρδία, την απόφαση διακοπής της συνεργασίας μας με τον κ. Παναγιώτη Μίχο. Σεβόμαστε τους συνεργάτες μας και δεν δεχόμαστε λογικές ισοπεδωτικού στιγματισμού ανθρώπων με κριτήριο την οικογενειακή σχέση.

Σε αυτό το πλαίσιο, του ζητήσαμε ευλόγως να μείνει στο περιθώριο, μέχρις ότου διερευνηθεί πλήρως η όλη υπόθεση. Και τούτο γιατί ο ίδιος αποδέχθηκε ότι εδώ και εβδομάδες γνώριζε για τη δράση του πατέρα του και εκ των πραγμάτων ήταν μέρος μιας προσπάθειας να αποσιωπηθεί η βαρβαρότητα σε βάρος της ανήλικης. Μη αποδεχόμενος τη λογική και δίκαιη πρότασή μας, έθεσε εαυτόν εκτός ομίλου.

Pin It on Pinterest

Share This