Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση από τους RICHES – Φωτογραφίες

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εγκαινιάστηκε η έκθεση “Ο Ταλαντούχος Γιατρός Hedenborg” που διοργανώνουν οι RICHES ( RICHeS – Rhodes International Culture & Heritage Society)στο ιστορικό κτήριο της Καστελλανίας.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον Σουηδό γιατρό, περιηγητή  και συγγραφέα Johannes Hedenborg, ο οποίος έζησε στη Ρόδο για δεκαεπτά χρόνια από το  1840 έως το 1864, συγκεντρώνοντας αμέτρητα ιστορικά στοιχεία για τη Ρόδο σε χειρόγραφα που θα δημοσιεύονταν στον μεγαλύτερο τόμο της εποχής. Ωστόσο δε δημοσιεύθηκε ποτέ μέχρι σήμερα, 150 χρόνια μετά. Τα χειρόγραφα φυλάσσονται σαν κόρη οφθαλμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι εθελοντές των RICHES, συνεχίζοντας το ουσιαστικό έργο που προσφέρουν στην πολιτιστική και πολιτισμική ενημέρωση των πολιτών μας, μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, αποτύπωσαν με μεγάλη επιτυχία τη ζωή και το έργο του γιατρού Hedenborg.

O Hedenborg αφιέρωσε  τον χρόνο του ώστε να αποτυπώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ήθη και έθιμα της Ρόδου, την ιστορία της εποχής και τα σημαντικότερα γεγονότα της Ρόδου. Το έργο του είναι πολύ σημαντικό και ξεχασμένο μέχρι σήμερα.  Η έκθεση των RICHES θα σας ξεναγήσει στις άγνωστες πτυχές της ζωής του και του έργου του.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης ‘Ο Ταλαντούχος Γιατρός Hedenborg’

Από Πέμπτη 29 Μαΐου έως Κυριακή 08 Ιουνίου η έκθεση θα λειτούργει καθημερινά 11:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00.

Pin It on Pinterest