Εκπρόσωπος Κομισιόν: Λυπηρή η συνεχιζόμενη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών από την Τουρκία

Εντάσεις και δυσπιστία προκαλεί η συμπεριφορά της Τουρκίας σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Πίτερ Στάνο.

Η συμπεριφορά της Τουρκίας δε συμβάλλει σε «μόνιμες λύσεις», τονίζει με γραπτή ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι η διεξαγωγή σεισμικών ερευνών είναι «βαθιά λυπηρή».

Συγκεκριμένα, ο Πίτερ Στάνο αναφέρει:

«Οι τελευταίες ανακοινώσεις για Navtex και η συνεχιζόμενη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών από την Τουρκία, η οποία επηρεάζει τις ελληνικές και κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, είναι βαθιά λυπηρή -ειδικά ενόψει των συνεχιζόμενων εποικοδομητικών προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα για να δημιουργηθεί χώρος για διάλογο.

Αυτή είναι μια ακόμη πορεία δράσης που, δυστυχώς, συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερες εντάσεις και δυσπιστία στην περιοχή, αντί να συμβάλλει σε μόνιμες λύσεις.

Ο διάλογος με καλή πίστη και η αποχή από μονομερείς ενέργειες είναι κρίσιμα στοιχεία για την επίτευξη ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο και την ανάπτυξη μιας συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Οι διαφορές πρέπει να συζητηθούν και να ταξινομηθούν στον πίνακα διαπραγματεύσεων»

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ