Με την ηγεσία του ΕΚΑΒ συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου ενόψει των αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου

Με την ηγεσία του ΕΚΑΒ συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και συζήτησαν τις προοπτικές και τις δυνατότητες καλύτερης λειτουργίας του, εν όψει του ξεκινήματος της θερινής περιόδου. Ακολούθησε σύσκεψη παρουσία αντιδημάρχων και προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και καθορίστηκε ένα πλαίσιο ενεργειών για την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και κατά το προηγούμενο έτος.
Από πλευράς ΕΚΑΒ στη σύσκεψη μετείχαν ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Νίκος Κωστόπουλος, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Ρόδου Μανόλης Τσανικλίδης και ο υπεύθυνος για τη Ρόδο Χαράλαμπος Τσιμπλέκας.
Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Νότιας Ρόδου και Λίνδου Μιχάλης Παλαιολόγου και Καμείρου Ατταβύρου Αγαπητός Πάλλας, ενώ μετείχαν ο δημοτικός Σύμβουλος Φιλήμονας Ζαννετίδης και οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Κατταβιάς Νίκος Ζαννετάκης, Λαχανιάς Γιάννης Μακριάς, Αρνίθας Γιώργος Σαββίδης, Προφύλια Σταμάτης Χατζησάββας, Έμπωνας Ματίνα Μαστροσαββάκη.
Οι πρόεδροι και οι αντιδήμαρχοι αναφέρθηκαν με επίταση στην αγωνία τους κάθε χρόνο για την πορεία του τομέα υγείας στις περιοχές τους, με δεδομένο ότι ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται και φτάνει από τις 150.000 της τελευταίας απογραφής στις 250.000 κατά τους θερινούς μήνες,με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο κ. Κουσουρνάς, από την πλευρά του, εστίασε ειδικότερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι απομακρυσμένες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε το ασθενοφόρο που εξυπηρετεί τη Νότια Ρόδο και έχει ως βάση του τον Αρχάγγελο να εδρεύει από 1ης Μαΐου στην Πυλώνα, καλύπτοντας όλες τις βάρδιες. Κάτι ανάλογο αποφασίστηκε να ισχύσει και για τη δυτική πλευρά, με τη μεταφορά της έδρας του ασθενοφόρου από τη Σορωνή σε σημείο που να μπορεί να ανταποκρίνεται αμεσότερα στις ανάγκες των κατοίκων της ορεινής Ρόδου.
Στα αιτήματα αυτά η ηγεσία του ΕΚΑΒ συμφώνησε από την αρχή και ζήτησε τη διευκόλυνση στις διαδικασίες ώστε να προσληφθούν οδηγοί πληρωμάτων ασθενοφόρων, μια διαδικασία στην οποία η δημοτική αρχή θα συμβάλει.

Αξίζει να τονιστεί ότι σε σχέση με τους διασώστες που έρχονται τα τελευταία χρόνια από το ΕΚΑΒ για να καλύψουΧν ανάγκες της θερινής περιόδου, φέτος θα έρθουν έξι από την 1η Ιουνίου και θα γίνουν οκτώ από την 1η Αυγούστου ,ενώ ο δήμος θα αναλάβει να καλύψει τη διαμονή και τη σίτισή τους.
“Δεν μπορούμε να δώσουμε φρούδες ελπίδες στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές με δεδομένο ότι το νησί της Ρόδου καλύπτεται μόλις με τρία ασθενοφόρα σε όλες τις βάρδιες και συγκεκριμένα ένα για την πόλη της Ρόδου που φτάνει μέχρι Αφάντου, ένα για την περιοχή από εκεί και έξω και ένα για τη δυτική πλευρά του νησιού”.
Αυτό το οποίο διερευνάται είναι η δυνατότητα λειτουργίας πέντε ασθενοφόρων για το νησί της Ρόδου, προοπτική η οποία όμως προσκρούει στην δυσκολία εξεύρεσης πληρωμάτων.

Pin It on Pinterest