Επίσκεψη κλιμακίου της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας στα λιμάνια της Ρόδου

Επίσκεψη κλιμακίου της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας στα λιμάνια της Μυκόνου, της Πάτμου, της Ρόδου και της Σαντορίνης….

Θέματα λιμενικής υποδομής συζήτησε το κλιμάκιο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στα λιμάνια της Μυκόνου, της Πάτμου, της Ρόδου και της Σαντορίνης κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε με τις τοπικές Αρχές και τις Διοικήσεις των Λιμένων.

Για το λιμάνι της Μυκόνου ανάμεσα στ’ άλλα συζητήθηκε η ολοκλήρωση του κτιρίου – αίθουσα επιβατών – terminal στην περιοχή του Τούρλου και η προοπτική κατασκευής προβλήτα μήκους 200-300 μέτρων με τους πλέον σύγχρονους τρόπους (π.χ. Dolphin), μαζί με αίθουσα επιβατών – terminal, στην περιοχή του παλαιού λιμανιού, όπου σήμερα πραγματοποιείται η αποεπιβίβαση επιβατών, για τα σκάφη των λεμβούχων, από τα κρουαζιερόπλοια που παραμένουν στο αγκυροβόλιο.

Για το λιμάνι της Πάτμου, τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων, η ανάγκη κατασκευής νέου και ικανού μήκους κρηπιδώματος, για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων, όπως επίσης και η κατασκευή επιβατηγών σταθμών passengers terminals, εξοπλισμένων με τα σύγχρονα και απαραίτητα μέσα, ώστε να διευκολύνεται και η εφαρμογή των προβλεπομένων κανονισμών.

Για το λιμάνι της Ρόδου εξετάστηκαν οι προοπτικές εκτελέσεως έργων που αφορούν την κατασκευή νέων κρηπιδωμάτων, για καλύτερη εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και την τοποθέτηση νέων συμπληρωματικών προσκρουστήρων στα σημεία παραβολής των κρουαζιερόπλοιων.

Για το λιμάνι της Σαντορίνης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την επισκευή – συντήρηση των 4 ναυδέτων που υπάρχουν μπροστά από την περιοχή Σκάλα Φηρών – Γυαλός, για την εξυπηρέτηση αριθμού κρουαζιερόπλοιων. Την κατασκευή σύγχρονης μονάδας τελεφερίκ, με μεγάλη μεταφορική ικανότητα, για την εξυπηρέτηση εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που καταφτάνουν στο νησί και αποβιβάζονται με τα σκάφη των Λεμβούχων στον Γυαλό, ώστε να μπορούν να οδηγούνται στην πόλη και στα αξιοθέατα της περιοχής χωρίς ταλαιπωρία.

ΧΡ.ΠΑΠ.
efsyn.gr

Pin It on Pinterest