Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη για 120.000 κρούσματα και 700 θανάτους μέχρι τέλος Νοεμβρίου

Εφιαλτική είναι η πρόβλεψη του καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκου Τζανάκη, για τον αριθμό των κρουσμάτων και θανάτων κορονοϊού μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι η κορύφωση του κύματος της πανδημίας θα έρθει στις αρχές Δεκεμβρίου με τα κρούσματα αλλά και τους θανάτους να αυξάνονται πολύ τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1, ο κ. Τζανάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «αναμένουμε μέχρι τέλος μήνα ακόμα 100-120.000 κρούσματα και 700 θανάτους τις επόμενες 2 εβδομάδες» προσθέτοντας ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων θα φτάσει τους 590-630.about:blank

«Είναι αριθμοί που δεν πρέπει να μας τρομάζουν αλλά πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε, ο μόνος τρόπος για να τους αντιμετωπίσουμε, είναι να πάμε να εμβολιαστούμε και να τηρούμε τα μέτρα» είπε ο καθηγητής.

Ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον επόπτη υγείας στη Θεσσαλονίκη που παρότρυνε 51χρονη γυναίκα, η οποία τελικά πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού, να μη διασωληνωθεί. Ο καθηγητής είπε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, 1 στους 3 επόπτες υγείας είναι ανεμβολίαστοι ζητώντας παράλληλα από τις ομοσπονδίες να ενημερώσουν για το πόσοι από αυτούς έχουν κάνει το εμβόλιο. «Στέλνουμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα» είπε χαρακτηριστικά.

Καπραβέλος: Αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία

Για αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία, η οποία συνεχίζει να αυξάνεται μέρα με τη μέρα, έκανε λόγο ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου». «Χθες παρόλο που δεν είχαμε εφημερία, και παρόλο που έχουμε δώσει όλες τις δυνατότητες, δεν φτάνει, η πίεση είναι αφόρητη στο σύστημα, η πίεση δεν έχει τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

«Μαζί με αυτά τα γεγονότα βλέπουμε και αυτά τα περιστατικά, άνθρωποι που δεν είναι απλά αρνητές αλλά έχουν ολόκληρη θεωρία πίσω τους. Μάς κάνει εντύπωση ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν όταν χτυπάνε την πόρτα του νοσοκομείου, ενω γνωρίζουν τα πρωτόκολλα και ξέρουν ποια είναι η θεραπεία» είπε ο γιατρός αναφερόμενος στο περιστατικό με την 51χρονη που έχασε τη ζωή της.

«Το οξυγόνο της ήταν στα πρόθυρα ανακοπής. Ήταν στο παρά πέντε» είπε για τη γυναίκα που αρνιόταν τη διασωλήνωση.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest