Δώρο Πάσχα 2020: Ξεκινά από σήμερα η καταβολή της κρατικής συμμετοχής

Από σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή της κρατικής συμμετοχής για το δώρο του Πάσχα, που αφορά εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους είτε είχαν μειωμένα έσοδα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα, η κρατική συμμετοχή θα εφαρμοστεί στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα που διέκοψαν τη λειτουργία τους, ύστερα από εντολή των Αρχών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού είτε επειδή είχαν πτώση στα έσοδά τους λόγω της χαμηλής καταναλωτικής δραστηριότητας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, αλλά έχουν εκπληρωμένες τις σχετικές υποχρεώσεις τους προς τους υπαλλήλους και γενικά προς το προσωπικό τους.

Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου του Πάσχα, οι εργαζόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ και τη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εργοδότες ζήτησαν υπέρογκα ποσά ως δώρο Πάσχα

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απέδωσε την καθυστέρηση στη διαδικασία σε περιστατικά εργοδοτών που ζητούσαν υπέρογκα ποσά για το δώρο του Πάσχα, θεωρώντας πως θα ξεγελούσαν τις Αρχές.

Όπως είπε ο υπουργός, η διασταύρωση των στοιχείων απέτρεψε τους επιτήδειους.

«Αυτό απαντά και στο ερώτημα γιατί καθυστερήσαμε να δώσουμε το δώρο Πάσχα, γιατί είμαι υποχρεωμένος να περιφρουρώ τα χρήματα του Δημοσίου» δήλωσε ο Βρούτσης και ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί δώρο Πάσχα που δεν θα αντιστοιχεί στον μισθό που είναι δηλωμένος στο σύστημα «Εργάνη» και πως, σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest