Δωρεάν παραστάσεις για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) και η Artius Dance Theatre παρουσιάζουν δυο δωρεάν παραστάσεις για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στις 29 και 30 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο στις 12:00

Ένα έργο επηρεασμένο από τις αρχές της κβαντικής φυσικής για τον χώρο, τον χρόνο και την ύλη. Μπορεί άραγε η σύγχρονη φυσική να επηρεάσει τον άνθρωπο κοινωνικά και πολιτισμικά; Η ύλη σε όλες της μορφές της είναι ενέργεια , κενός χώρος και φως, ένας κόσμος σωματιδίων που συνεχώς μεταμορφώνεται με την παρατήρηση … Σε ένα σύμπαν άτμητο που δεν μερίζεται, δεν διαιρείται, δεν υπάρχουν διαφορετικά άτομα και σωματίδια, όλα είναι ένα. Κάθε καρδιά που κτυπά, κάθε ψάρι που κολυμπά, κάθε δέντρο που υψώνεται στον ήλιο κάθε άστρο που τρεμοσβήνει στον ουρανό είναι ένα αδιάσπαστο όλον.

Η διαίρεση είναι ένα παιχνίδι της φυσιολογίας των αισθήσεων, η οποία δεν μας επιτρέπει να δούμε το Όλον, αυτό το ενιαίο ρευστό! Όλοι είμαστε ίσοι, αλλά όχι ίδιοι , πολλές μορφές μιας Αρχής. Ο πάσχων που είναι δίπλα μου δε είναι άλλος από εμένα τον ίδιο και αν μέσα στο σύμπαν σε αυτόν τον ωκεανό κοχλάζουσας ενέργειας όλα είναι Ένα, δεν είμαι άλλος από εσένα. Οι χορευτές παίρνοντας ως αρχή την κίνηση των σωματιδίων παράγουν αλλεπάλληλες σπείρες στο χώρο, σε ένα διαρκές παιχνίδι ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, και δημιουργούν ένα σκηνικό σύμπαν μέσα στο οποίο η κάθε ενέργεια, είτε σαν δράση, είτε σαν σκέψη ή σαν συναίσθημα μεταφέρεται ως κύμα και προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε κάθε σώμα .

Τέλος αφήνονται στο κενό, αλλά γεμάτο σωματίδια , χώρο όπου Όλες οι πιθανότητες θα είναι εκεί…

Συντελεστές

Καλλιτεχνική Επιμέλεια (χορογραφία, μουσική, κείμενα) Μύριαμ Πεκμεστζή

Χορεύουν: Χριστίνα Αντωνοπούλου, Μαρία Ελευθεριάδου, Ιωάννα Θεοχάρη , Στεφανία Πατλάκα, Μύριαμ Πεκμεστζή, Νίκη Τσικούρη

Ενδυματολόγος, σκηνογράφος , σχεδιασμός φωτισμού: Ευδοκία Βεροπούλου

Video art – trailer: Sick my duck sound & visio

Video performer: ΜαρίαΜανουκιάν

Ηχοφωτιστικός εξοπλισμός: Music Spot –Πάρης Κατσέλας

Επιμέλεια προβολής και επικοινωνίας: Μιχάλης Καβουκλής

Βοηθός παραγωγής: Γεώργιος Γαλάτσιος

Κατασκευή σκηνικού: Κωνσταντίνος Τερζής