Δολοφονία Τοπαλούδη: Στις 20 Μαΐου η ετυμηγορία – «Δεν φταίμε» επανέλαβαν οι κατηγορούμενοι

Στις 20 Μαΐου θα εκδοθεί τελικά η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τους δύο κατηγορουμένους στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού και της άγριας δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη το 2018 στη Ρόδο.

Η πρόεδρος της έδρας μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, του 26χρονου με καταγωγή από τη Ρόδο και του 24χρονου αλβανικής καταγωγής, ανακοίνωσε πως δικαστές και ένορκοι θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους το πρωί της Παρασκευής.

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση στη δικαστική αίθουσα κατά την αγόρευση της υπεράσπισης του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου, καθώς τα επιχειρήματα που προέβαλε προκάλεσαν την οργίλη αντίδραση των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη. Κατόπιν αυτού και προκειμένου να επέλθει ηρεμία, αστυνομικοί τους απομάκρυναν για λίγο από την αίθουσα.

Μετά το πέρας των αγορεύσεων οι δυο κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν από την πρόεδρο του δικαστηρίου αν θα ήθελαν να προσθέσουν ή να διευκρινίσουν κάτι σε όσα υποστήριξαν στις απολογίες τους.

Ο μεν κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο τόνισε «κυρία πρόεδρε θέλω να πω ότι δε φταίω».

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

Κατηγορούμενος: Όχι

Ο έτερος κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία επέμεινε στον ισχυρισμό του:

«Όπως είδατε δεν δέχομαι το βιασμό, δεν βίασα, αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω, ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου, αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένειά τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και επιπλέον 15 κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό της 21χρονης φοιτήτριας Μεσογειακών Σπουδών.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This