Τι λέει η Dodekanisos Seaways για το ταξίδι επιστροφής απο τον Πανορμίτη που αναστάτωσε τους επιβάτες

Με αφορμή υποβολιμαία κακοήθη ρεπορτάζ και σχόλια τα οποία, δυστυχώς, πήραν πανελλήνια διάσταση λόγω της αβάσταχτης ελαφρότητας τηλεοπτικών σταθμών της πρωτεύουσας και σε ό,τι αφορά το πολυσυζητημένο ταξίδι του ταχύπλοου καταμαράν “Dodekanisos Express” το πρωί της Κυριακής, επομένης της μεγάλης γιορτής του Πανορμίτη Σύμης, από την πλοιοκτήτρια εταιρεία “Dodekanisos Seaways” ανακοινώνονται τα εξής:

1. Κατ’ αρχήν εκφράζει τη λύπη της για τους αμετανόητους κακοήθεις οι οποίοι κάθε τόσο, με υπερβολές και ψεύδη, επιχειρούν να πλήξουν το κύρος και τη φήμη της εταιρείας γιατί, προφανώς, δεν τους αρέσει επειδή αποτελεί πρότυπο περιφερειακής ναυτιλιακής εταιρείας η οποία συνεχώς αναπτύσσεται συμβάλλοντας, με τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρει επί δεκαπέντε χρόνια, στην τουριστική, οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ζωή των Δωδεκανησίων, κυρίως των μικρότερων και απομονωμένων νησιών που ζούσαν μέχρι πριν λίγα χρόνια στην απομόνωση.

2. Ως προς το συγκεκριμένο δρομολόγιο θυμίζουμε ότι το Σάββατο, ανήμερα της γιορτής του Πανορμίτη είχε εκδοθεί δελτίο απαγόρευσης απόπλου των πλοίων της περιοχής μας λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής που επικρατούσε με τη σοροκάδα να έχει ένταση 8 μποφόρ. Τις νυκτερινές ώρες του Σαββάτου έγινε άρση του απαγορευτικού καθώς η ένταση των νότιων ανέμων περιορίστηκε στα 5-6 μποφόρ. Το ταξίδι, επομένως, του “Dodekanisos Express” ήταν απολύτως ασφαλές, και μόνο στην περιοχή, πριν από το Ενυδρείο Ρόδου, υπήρχε κυματισμός τον οποίο οι ναυτικοί αποκαλούν “φούσκα” συνέχεια της προηγηθείσας σφοδρής θαλασσοταραχής.

3. Το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες, σε καμιά περίπτωση όμως δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια του πλοίου και των επιβατών του, καθώς μάλιστα τα πλοία τύπου καταμαράν, θεωρούνται διεθνώς από τα πλέον ασφαλή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Και αποτελεί δημοσιογραφική αθλιότητα το “κούνημα” ολίγων λεπτών, πριν από την είσοδό του στο λιμάνι να παρουσιάζεται ως “παρ’ ολίγον τραγωδία”.

Να θυμίσουμε ακόμα στους κακοήθεις άσχετους ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του έτους στις θάλασσες της Δωδεκανήσου πνέουν άνεμοι 5-6 μποφόρ, είτε βόρειοι είτε νότιοι.

4. Η εταιρεία μας αισθάνεται υπερήφανη, για τα σύγχρονα, ασφαλή και άνετα πλοία που διαθέτει και πολύ περισσότερο για τα πληρώματά τους, τα οποία γνωρίζουν τις θάλασσες της Δωδεκανήσου σπιθαμή προς σπιθαμή και με την εμπειρία τους ανταποκρίνονται, πάντοτε με σεβασμό στον επιβάτη, με τον καλύτερο τρόπο και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες. Και μας γεμίζει χαρά και ηθική ικανοποίηση γιατί η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Δωδεκανήσου τους το αναγνωρίζει.

Αυτό προκύπτει και από τα εκατοντάδες μηνύματα από το διαδίκτυο, καθώς και τα εγκωμιαστικά σχόλια, άγνωστων σ’ εμάς απλών ανθρώπων τους οποίους και ευχαριστούμε.

Παραθέτουμε μόνον ορισμένα – απάντηση στους κακοήθεις:

* “Μπράβο στον Καπετάνιο. Συγχαρητήρια για ικανότητες του πληρώματος.”

* “Για ναυτικός λαός με παράδοση χιλιάδων ετών στη θάλασσα έχουμε ελάχιστη ναυτοσύνη. Οτιδήποτε πάνω από μπουνάτσα είναι αιτία πανικού. Λες και όταν μπαίνεις σε πλοίο υπογράφεις συμβόλαιο με τον Ποσειδώνα να μην κουνάει.”

Pin It on Pinterest