Δωδεκάνησα: Στρατιώτης έχασε δάχτυλο από πτώση ξύλου 120 κιλών

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο Τάγμα Εθνοφυλακής Μεγίστης που είχε ως αποτέλεσμα ένας στρατιώτης να χάσει το δάχτυλό του, σύμφωνα με επιστολή καταγγελίας στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Το περιστατικό συνέβη σε βραχονησίδα όταν έπεσε πάνω στο χέρι ενός οπλίτη ένα ξύλο βάρους 120 κιλών και του έκοψε το δάχτυλο

Στην ίδια επιστολή γίνεται λόγος, “απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο με τους στρατιώτες να υποβάλλονται συνεχώς επί 15 και 20 ώρες σε εργασίες, ακόμα και σε βραχονησίδες που απαιτούν χρήση μηχανημάτων και όχι ανθρώπινων χεριών, αντιμετωπίζοντας πολλοί εξ αυτών προβλήματα υγείας”.

“Μιλάμε για φόρτο εργασιών ενός μήνα τουλάχιστον που έγιναν μέσα σε πέντε μέρες, με συνεχόμενη εργασία 15-20 ωρών καθημερινά, με καμία απαλλαγή υπηρεσιών”, αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή καταγγελίας του φαντάρου που υπηρετεί στο Καστελόριζο.

Ταυτόχρονα  αποδίδονται ευθύνες σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς και όχι στα στελέχη της μονάδας, που όπως αναφέρεται, “είναι ευγενέστατοι και τρέχουν και εκείνοι μαζί με τους στρατιώτες”.

Πηγή: ertnews

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This