Δωδεκάνησα: Πλήγμα στον τουρισμό από την «καραντίνα» της Ολλανδίας

Στο κλαμπ των χωρών, που ως προληπτικό μέτρο προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού επιβάλλουν καραντίνα σε όσους πολίτες επιστρέφουν από ελληνικά νησιά, μπήκε η Ολλανδία.


Η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας, τοποθετεί τα ελληνικά νησιά στην πορτοκαλί λίστα, γεγονός που αποθαρρύνει τους υπηκόους της να τα επισκεφθούν. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιφέρει μεγάλο πλήγμα σε Ρόδο, Κω και Κάρπαθο.
Προσπάθειες να διασωθεί η ολλανδική αγορά καταβάλλει η δημοτική αρχή Κω. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κω, γίνεται γνωστό ότι δίδεται μάχη ώστε νησιά με καλό επιδημιολογικό προφίλ να εξαιρεθούν από τον αποκλεισμό.


Να προχωρήσει άμεσα σε διαπραγματεύσεις και παρεμβάσεις, ώστε προορισμοί που δεν φέρουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο να συνεχίσουν να λειτουργούν, καλεί το υπουργείο Τουρισμού η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Κωνσταντίνα Σβύνου.
Σε επιστολή της προς τον υπουργό Τουρισμού, με αφορμή την απόφαση της Ολλανδίας να συμπεριλάβει στις μη ασφαλείς επιδημιολογικά περιοχές τα ελληνικά νησιά, η κ. Σβύνου αφήνει σαφείς αιχμές για την πολιτική του υπουργείου, τονίζοντας ότι ως επιχειρηματίες που στήριξαν με μεγάλες απώλειες την οικονομία, περίμεναν από την πολιτική ηγεσία να λειτουργεί προληπτικά, προνοητικά και προστατευτικά προς όλες τις κατευθύνσεις, προλαβαίνοντας καταστάσεις.

Σημειώνεται ότι η ολλανδική αγορά είναι τρίτη σε αριθμό τουριστών στο νησί της Κω και είναι αυτή που κινεί την τοπική αγορά. Και στη Ρόδο, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Χρήστος Μιχαλάκης, δημιουργεί προβλήματα αφού από χθες οι Ολλανδοί που βρίσκονται στο νησί αναχωρούν και δεν πρόκειται να έρθουν άλλοι.

Πηγή :ert.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ