Με έξοδο από το Δημόσιο κινδυνεύουν 49.000 υπάλληλοι αν έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά και παράτυπες διαδικασίες

Με έξοδο από το Δημόσιο κινδυνεύουν περίπου 49.000 υπάλληλοι, αν έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά ή με άλλες παράτυπες διαδικασίες.

Αν και πρώτοι κινδυνεύουν με απόλυση όσοι έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά, οι κοπανατζήδες καθώς και οι απασχολούμενοι με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, ωστόσο, στο μικροσκόπιο των ελέγχων βρίσκονται πλέον τρεις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τα Νέα, και όπως ανέφερε χθες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη κατηγορία ανήκουν 9.873 επιτυχόντες σε 49 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ κατά τη χρονική περίοδο 2003-2009.

Δεύτερη μεγάλη κατηγορία αποτελούν οι 3.800 προσληφθέντες το 2011 στο Πυροσβεστικό Σώμα. Πρόκειται για 3.400 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και 400 υπαλλήλους ως πολιτικό προσωπικό. Έπειτα από καταγγελίες, έχουν εντοπιστεί 170 περιπτώσεις υποψηφίων οι οποίοι είχαν υποβάλει ψευδείς δηλώσεις σχετικά με την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας τους.

Το υπουργείο έχει διατάξει για τον λόγο αυτό εκτενή έρευνα, στο σύνολο των υποψηφίων αλλά και των δικαιολογητικών που είχαν καταθέσει για την επιλογή τους και η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.

Επίσης, από κόσκινο θα περάσουν και οι 35.239 μονιμοποιηθέντες στο Δημόσιο βάσει του διατάγματος Παυλόπουλου του 2004, μετά και την υπόθεση συμβασιούχων σε Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στους οποίους με ψευδείς βεβαιώσεις προϋπηρεσίας δόθηκε από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού πράσινο φως για μονιμοποίηση.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, οι έλεγχοι στις περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών συνεχίζονται σε όλο το Δημόσιο και μόνο στην περίπτωση της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας έχουν εντοπισθεί 71 περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσληψή τους και έχουν ήδη ανακληθεί 55 διορισμοί.

Παράλληλα, ανέφερε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου, τονίζοντας ότι το 2013 εκδόθηκαν 1.645 αποφάσεις Πειθαρχικών Συμβουλίων, που επέβαλαν την ποινή της οριστικής παύσης σε 248 περιπτώσεις, ενώ αποχώρησαν οριστικά από το Δημόσιο για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών άλλοι 220 υπάλληλοι. Σε εξέλιξη βρίσκονται όμως και οι έλεγχοι για παραβίαση του ωραρίου εργασίας ή της αδικαιολόγητης απουσίας εργαζομένων.

Τέλος μπαίνει και στην περίπτωση των συμβασιούχων που υπηρετούσαν με προσωρινές διαταγές. Έχουν καταγραφεί 3.905 εργαζόμενοι που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία και μέσω επίσπευσης της εκδίκασης των υποθέσεών τους ήδη οι 1.646 τέθηκαν εκτός μισθοδοσίας μετά την απόρριψη των προσφυγών τους.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest