Θετικός ο Δήμαρχος στην δημιουργία κέντρου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλα

Σύσκεψη με πρόεδρο και στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ

Το θέμα της κατασκευής νέου κέντρου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλα, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος με τον πρόεδρο της ΔΕΔΔΗΕ κ. Κωνσταντίνο Ζωντανό, τα διευθυντικά και τεχνικά στελέχη κυρίους Μενεγάτο, Δράτσα και Δασκαλάκη και τον νομικό σύμβουλο κ. Κουτσούκο.
Ο δήμαρχος δήλωσε διαθέσιμος να συνεργασθεί τόσο με τη διοίκηση της ΔΕΗ όσο και με τη ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, προκειμένου όπως υπογράμμισε: «να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή κατασκευής της μαρίνας, του καρνάγιου, της προοπτικής κατασκευής νέων λιμενικών εγκαταστάσεων καθώς και ιδιωτικών επενδύσεων σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή, αλλά και στο σύνολο της πόλης».
Τη θέση του δημάρχου για την κατασκευή του κέντρου διανομής ενισχύει και το γεγονός της αμετάκλητης απόφασης του ΣτΕ που εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους κατασκευής του συγκεκριμένου κτιρίου και την χωροθέτηση του.
Ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε ως ανταποδοτικά από τη διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ, να αφαιρεθούν οι τσιμεντένιες κολώνες του υποσταθμού που υπάρχουν στην πλατεία Αγίου Νικολάου και να ακολουθήσει υπογείωση των δικτύων της ευρύτερης περιοχής αλλά και των εξωτερικών καλωδίων της Μεσαιωνικής Πόλης, ενώ όπως τόνισε «στο κτίριο της παλιάς ΔΕΗ που κρίθηκε διατηρητέο να λειτουργήσει εκθετήριο- πωλητήριο τοπικών προϊόντων, κατά παραχώρηση της χρήσης στο Δήμο».
Ο δήμαρχος προτίθεται να εισάγει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης με τοπικούς φορείς και κατοίκους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο κέντρο διανομής αναμένεται να είναι έτοιμο το 2015. Σε αντίθετη περίπτωση απαιτείται χρόνος μεγαλύτερος της 5ετίας, με τις γνωστές συνέπειες διακοπής ρεύματος και αδυναμίας ηλεκτροδότησης νέων εγκαταστάσεων.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να έλθει στο νησί μας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός προκειμένου να συζητήσει ενεργειακά ζητήματα της Ρόδου σε σχέση με την κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο και γενικότερα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της επιχείρησης (ανταποδοτικά Θεολόγου, Παραδεισίου, Σορωνής, Δαματριά, Κατταβιάς).
Στη σημερινή σύσκεψη, λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί και μετά από πρόσκληση του δημάρχου, συμμετείχε και το ΤΕΕ Δωδεκανήσου δια του προέδρου και μελών της διοικούσας. Ο κ. Ιάκωβος Γρύλλης επεσήμανε την ανάγκη επάρκειας του νησιού σε ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του κέντρου διανομής, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί και στη διοικούσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

palia dei_500 syskepsi-DEH

Pin It on Pinterest