Δήλωση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η σημερινή ημέρα (5 Ιουνίου) έρχεται να μας υπενθυμίσει πως περιβάλλον και άνθρωπος είναι έννοιες αλληλένδετες και στενά συνυφασμένες. Το περιβάλλον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού, της οικονομίας, και της υγείας μας. Αποτελεί κοινή κληρονομία, και ως εκ τούτου είναι υποχρέωση όλων μας η διαφύλαξη, η προάσπιση και η προαγωγή της.

Δεδομένης της αλόγιστης χρήσης των φυσικών πόρων, της ανεξέλεγκτης ρύπανσης και του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και υπονομεύουν την υγεία μας, η συνεργασία όλων μας θεωρείται επιβεβλημένη προκειμένου να σταματήσει η περιβαλλοντική υποβάθμιση. Είναι καιρός πλέον να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στο περιβάλλον.

Η συνεργασία με όλους τους φορείς, η στήριξη των πρωτοβουλιών της τοπικής κοινωνίας, και των δράσεων των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των ΜΚΟ, η υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε περιβαλλοντικά θέματα, η καθιέρωση περιβαλλοντικής συνείδησης, η ανάπτυξη ενός συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, η προστασία των υδάτινων πόρων και η αναβάθμιση του ευαίσθητου παράκτιου οικοσυστήματος μας, η περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ΑΠΕ αποτελούν για τη νέα δημοτική αρχή, στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της, προτεραιότητες, η υλοποίηση των οποίων θα συνδράμει ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Για να αντιστραφεί η σημερινή κατάσταση απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, συνεργασίες και πολύ δουλειά.

Δουλεύουμε 365 ημέρες για να μπορούμε να γιορτάσουμε τη μια!

Με τιμή

Φώτης Χατζηδιάκος

Pin It on Pinterest

Shares
Share This