Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας “Σύμη 2014” του Ιστιοπλοϊκού Πρωταθλήματος του ΑΣΙΑΘΡ

Με τον ιστιοπλοϊκό αγώνα «ΣΥΜΗ 2014» που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου συνεχίστηκε το ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου για το 2014. Ο αγώνας με προορισμό την Σύμη, είχε μεγάλη επιτυχία καθώς οι 2 ιστιοδρομίες από τις οποίες αποτελούνταν ο διήμερος αγώνας, είχαν ιδιαίτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Επίσης τα αποτελέσματά τους έδωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συνέχεια του Πρωταθλήματος καθώς παρατηρείται συνωστισμός στις πρώτες θέσεις τις γενικής κατάταξης. Στον αγώνα έλαβαν συνολικά μέρος 15 σκάφη και περίπου 100 ιστιοπλόοι.

Η πρώτη ιστιοδρομία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαΐου. Η εκκίνηση δόθηκε από τις Κάτω Πέτρες στη Ρόδο. Τα σκάφη έφυγαν στις 10:00 π.μ. με δυνατό δυτικό άνεμο και κατευθύνθηκαν προς τις απέναντι ακτές, με πρώτο μέλημά τους να περάσουν το κάβο Αλωπό της Τουρκίας και να συνεχίσουν μέσα στο στενό Σύμης – Τουρκίας με προορισμό το λιμάνι του Γιαλού. Ο δυνατός άνεμος βοήθησε τα σκάφη να φτάσουν σχετικά γρήγορα και να περάσουν τον Αλωπό. Στη συνέχεια όμως υπήρχαν διακυμάνσεις της έντασης του ανέμου μέσα στο στενό Σύμης – Τουρκίας. Σε αρκετές περιοχές υπήρχε πολύ ασθενής άνεμο και έτσι οι κυβερνήτες προσπάθησαν με διαφορετικές τακτικές να περάσουν τον κάβο Κούτσουμπα και να πάρουν την τελική τους πορεία για τον τερματισμό που είχα στηθεί έξω από το λιμάνι της Σύμης. Τα σκάφη τελικά άρχισαν να τερματίζουν νωρίς το μεσημέρι.

Νικητής της 1ης ιστιοδρομίας αναδείχθηκε το σκάφος ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη, δεύτερο αναδείχθηκε το σκάφος EXCAPE με κυβερνήτη τον Παύλο Ξανθό και την τρίτη θέση κατέλαβε το TUCACU με κυβερνήτη τον Κυριάκο Κλαδογένη.

Τα σκάφη ελλιμενίστηκαν στον Γιαλό της Σύμης και οι ιστιοπλόοι είχαν στην διάθεσή τους το απόγευμα και την νύχτα του Σαββάτου καθώς και το πρωινό της Κυριακής για να ξεκουραστούν και για να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο του λιμανιού της Σύμης.

Το μεσημέρι της Κυριακής δόθηκε η εκκίνηση της 2ης ιστιοδρομίας στις 13:00, έξω από τον κόλπο της Αγίας Μαρίνας. Τα σκάφη έφυγαν με τα μπαλόνια τους με προορισμό την Ρόδο, αλλά πολύ γρήγορα ο άνεμος άλλαξε διεύθυνση και ανάγκασε τα σκάφη να κινηθούν είτε προς τις ακτές της Τουρκίας είτε παράλληλα με τις ακτές της Σύμης. Όλοι προσπαθούσαν να πιάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον καθαρό βορειοδυτικό άνεμο που έπνεε πιο νότια. Στη συνέχεια, όταν έφτασαν νοτιότερα, κινήθηκαν και πάλι πρίμα με τα μπαλόνια τους και νωρίς το απόγευμα τα σκάφη άρχισαν να τερματίζουν στο Ενυδρείο της Ρόδου.

Νικητής της 2ης ιστιοδρομίας αναδείχθηκε το σκάφος BLUE SHARK με κυβερνήτη τον Μανώλη Σπυρίδη, δεύτερο αναδείχθηκε το ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρα και την Τρίτη θέση κατέλαβε το σκάφος ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη.

Έτσι στην γενική κατάταξη του αγώνα ΣΥΜΗ 2014, την πρώτη θέση πήρε το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ, την δεύτερη θέση κατέλαβε το BLUE SHARK και την τρίτη θέση πήρε το ESTELLA.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι το Channel Regatta 2014, το οποίο διοργανώνει ο ΑΣΙΑΘΡ μαζί με τον Ιστιοπλοϊκό Σύλλογο του Μαρμαρίς. Φέτος ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί από 19 – 23 Ιουνίου για 9η συνεχή χρονιά και εξ ολοκλήρου στην Τουρκία.

Τα αποτελέσματα του αγώνα ΣΥΜΗ 2014 καθώς και η μέχρι στιγμής κατάταξη του πρωταθλήματος έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου – www.asiathr.gr.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest