Δήλωση Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down

ΣΤΟ «ΕΛΠΙΔΑ» ο ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ι. ΔΡΑΚΟΣ:

 

«Πλήρη και ίσα δικαιώματα

για τους ανθρώπους με σύνδρομο Down»

 

Με αφορμή τη θεσμοθέτηση της 21ης Μαρτίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος – όπως κάθε χρόνο – επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ», προκειμένου να δηλώσει την έμπρακτη στήριξή του στις δράσεις και το έργο του.

 

Ο ίδιος, αφού συνομίλησε με την πρόεδρο Σταυρούλα Καπούλα, μέλη του Δ.Σ. και με το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου, κάθισε με τους ωφελούμενους, ανταλλάσσοντας απόψεις για το σημερινό εορτασμό. Παράλληλα, τους παρέδωσε ένα συμβολικό δώρο.

 

Κατά την παραμονή του στο Κέντρο, δήλωσε:

«Το σύνδρομο Down δεν είναι ασθένεια. Είναι η πιο συνηθισμένη γενετική χρωμοσωματική διαταραχή στους ανθρώπους.

 

Τα άτομα με σύνδρομο Down, πρέπει να είναι σε θέση να απολαμβάνουν πλήρη και ίσα δικαιώματα με τους άλλους ανθρώπους, τόσο ως παιδιά, όσο και ως ενήλικες. Οι διακρίσεις και οι κάθε είδους κοινωνικοί αποκλεισμοί, είναι σοβαρότερη από την ασθένεια.

 

Η αγάπη δίχως όρους, η αποδοχή και η ενθάρρυνση, είναι που βοηθούν τα άτομα με σύνδρομο Down, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, µε αποτέλεσμα να αναπτύσσονται ορθότερα.

 

Είναι η ώρα να μάθουμε να αποδεχόμαστε το διαφορετικό, χωρίς φόβο. Να μην το απορρίπτουμε χωρίς να του δώσουμε την ευκαιρία να μας συστηθεί».

 

Με εκτίμηση,

Δρ. Στέφανος I. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Μέλος Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Ν.Δ.

Μέλος Τομέα Μεταφορών & Υποδομών Ν.Δ.

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου