Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διημερίδα του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διήμερη συνάντηση εργασίας, που διοργανώθηκε από το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, την Παρασκευή και το Σάββατο, 25 και 26 Σεπτέμβρη 2015, με θέμα : «Οι εξελίξεις στον Κλάδου του Τουρισμού / Επισιτισμού: Διαπιστώσεις – Προβλήματα και Προοπτικές για την Οικονομία και το Εργατικό Δυναμικό».

Στην έναρξη της διημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου. Την διημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μιχαήλ Μιχαήλ.

Στη συνάντηση εργασίας παρουσίασαν εισηγήσεις : ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Νίκος Κιουτσούκης, το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ κ. Θάνος Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Εργαζομένων στον Τουρισμό/Επισιτισμό κ. Παναγιώτης Προύτζος, καθώς και οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου, Σύρου Χίου και Ρόδου.

Εισηγήσεις επίσης έκαναν : ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, καθηγητής Γιώργος Αργείτης,  ο Διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Χρήστος Γούλας και η Νομική σύμβουλος της ΓΣΕΕ Έλλη Βαρχαλαμά.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων  ακολούθησε πλούσιος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων. Η ημερίδα έκλεισε με την εξαγωγή των συμπερασμάτων, τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες και θα αποσταλούν στα Εργατικά Κέντρα, για να αποτελέσουν ισχυρό εργαλείο στα χέρια των συνδικάτων όσο αφορά τις διεκδικήσεις στο χώρο του τουρισμού.

Η διημερίδα των συνδικαλιστικών στελεχών αποτελεί  μία ακόμα σημαντική προσπάθεια στα πλαίσια των δράσεων και των πρωτοβουλιών του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό/Επισιτισμό και των υπόλοιπων Εργατικών Κέντρων για συντονισμό και κοινή δράση, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Pin It on Pinterest