Διεθνές Συνέδριο Αμερικανικού Ερευνητικού Κέντρου στη Ρόδο με θέμα τις ανθρωπιστικές επιστήμες

“Εξερευνώντας Αδοκίμαστες Ιδέες»

Διεθνές Συνέδριο Αμερικανικού Ερευνητικού Κέντρου στη Ρόδο
με θέμα τις ανθρωπιστικές επιστήμες.
Το Αμερικανικό Ερευνητικό Ίδρυμα Untested Ideas Research Center το οποίο εδράζεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης διοργανώνει αυτό το καλοκαίρι ένα νεωτερικό συνέδριο με τίτλο «Εξερευνώντας τις Αδοκίμαστες Ιδέες». Η διεθνής αυτή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από 27-29 Ιουνίου στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο Sheraton Resort., με στόχο να προσφέρει στους ερευνητές των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών διεθνώς τις ευκαιρίες για την παρουσίαση των ερευνητικών μελετών και προτάσεων οι οποίες αλληλεπιδρούν με τους επαγγελματίες, καθώς και την έκδοση μελετών έρευνας και άρθρων στα επιστημονικά περιοδικά και τους τόμους του Untested Ideas Research Center. Όλες οι ολοκληρωμένες εργασίες και ανακοινώσεις που θα υποβληθούν στο συνέδριο θα κριθούν για δημοσίευση στα περιοδικά και τις εκδόσεις του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου και θα κυκλοφορήσουν σε διαφορετικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Οι εκδόσεις αυτές εντάσσονται στη σειρά Exploring Untested Ideas Book Series που περιλαμβάνει χωρίς αποκλειστικούς περιορισμούς τους τομείς της Γλώσσας, Γλωσσολογίας, Λογοτεχνίας, Μετάφρασης, Επικοινωνίας, Μέσων Ενημέρωσης, Δημοσιογραφίας, Μάθησης μέσα στη σχολική τάξη, αλλά και διαπολιτισμικής μάθησης. Άλλα γνωστικά πεδία που επίσης περιλαμβάνονται είναι αυτά των Στρατηγικών Μάθησης, Ιστορίας, Γεωγραφίας, Ποινικού Δικαίου, Πολιτισμού και πολιτισμικών Σπουδών, ενώ κεντρική θέση κατέχουν οι εθνοτικές μελέτες, οι μελέτες για το φύλο, οι Εικαστικές Τέχνες, η Ειδική Εκπαίδευση, η Ψυχική Υγεία και η Ψυχολογία, η Ηγεσία, η Πολιτική, οι Διεθνείς Σχέσεις, η Κοινωνιολογία, η Φιλοσοφία και η Θρησκεία. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν με κεντρική ομιλία του Καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κώστα Ντίνα. Ο κ. Ντίνας θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ελληνική Γλώσσα: Η αρχαιότερη ομιλούμενη γλώσσα της Ευρώπης». Chairperson του συνεδρίου είναι η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα περιλαμβάνουν και διαδικτυακές Συνόδους. Επιπλέον γενικές πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα www.untestedideas.com.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This