Διασώστης της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α στην Τουρκία: Κλαίμε που φεύγουμε – Βγάλαμε 3 παιδάκια ζωντανα που εντόπισε ο σκύλος μας

«Κλαίμε που φεύγουμε από την Τουρκία γνωρίζοντας ότι αφήνουμε εγκλωβισμένους κάτω από τα χαλάσματα». Έφτασε η ώρα της αποχώρησης των επίλεκτων ομάδων διάσωσης που βρίσκονται στην Τουρκία καθώς οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων ολοένα και λιγοστεύουν, μετά το διπλό φονικό χτύπημα.

Η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α) έμεινε τέσσερις ημέρες στη νότια πόλη Καχραμανμάρας και ένας εκ των επικεφαλής της ομάδας των 31 διασωστών, ο Βασίλης Δρακονταειδής, μιλά στο protothema.gr για τη συγκλονιστική εμπειρία από τη σεισμόπληκτη Τουρκία.

drakontaeidis__3_
drakontaeidis__2_

«Είμαστε τρεις μέρες άυπνοι αλλά η αγάπη που έχουμε δεχτεί όλες αυτές τις μέρες από τους Τούρκους μάς έχει κρατήσει όρθιους. Εγώ προσωπικά ένιωσα από την πρώτη στιγμή ότι πηγαίνω σπίτι μου για να βοηθήσω τα αδέρφια μου», με αυτά τα συγκινητικά λόγια ο κ.Δρακονταειδής αναφέρεται στον δικό του μαραθώνιο.

Εξηγεί ότι τα σύγχρονα μηχανήματα έδειχναν οτι υπάρχουν ακόμη ζωντανοί κατω απο τα χαλάσματα.

«Με τον εξοπλισμό και τις θερμικές κάμερες που διαθέτουμε, κάθε φορά που ακούγαμε και καταλαβαίναμε ότι υπάρχουν ζωντανοί κάτω από τα συντρίμμια, τρέχαμε όλη η ομάδα για να τους βγάλουμε σώους μέσα από τα μπάζα» επισημαίνει ειδικότερα.

«Εγώ όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου, όπου μπορούσαμε μπαίναμε οι ίδιοι μέσα στα χαλάσματα, προτού ακόμα μας δώσει κάποιο στίγμα η κάμερα ή ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, που εντόπισε τρία παιδάκια και τα βγάλαμε ζωντανά. Η συγκίνηση, οι αγκαλιές, τα θετικά μηνύματα, η φιλοξενία τους, η ευγνωμοσύνη, όλα αυτά τα αισθήματα είναι που γέμισαν τις ψυχές μας. Πραγματικά, κλαίω που φεύγω σήμερα γιατί υπάρχουν άνθρωποι ακόμα μέσα στα συντρίμμια κι η κατάσταση είναι τραγική εδώ» καταλήγει ο διασώστης.

Pin It on Pinterest

Share This