Διάγγελμα Πούτιν: Αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ – «Η ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη»

Οπρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και σε διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό ενημέρωσε για την απόφασή του, τη στιγμή που η κατάσταση στην Ουκρανία είναι έκρυθμή.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι, από την αρχή, η Ρωσία έκανε τα πάντα για να βοηθήσει στην επίλυση όλων των αναδυόμενων ζητημάτων με ειρηνικά μέσα, με ειρηνικό τρόπο. Για τα εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν στην Ουκρανία κανείς δεν τους ρώτησε αν θέλουν να είναι ξεχωριστοί. Η νίκη του κόκκινου στρατού έδωσε εδάφη στην Ουκρανία που ανήκαν στην Γερμανία και στην Πολωνία.

«Η μοντέρνα Ουκρανία είναι δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας. Η Ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη. Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας», ανέφερε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος στο διάγγελμά του.

«Όταν μας ζήτησαν βοήθεια, η Ρωσία βοήθησε την Ουκρανία. Τους δώσαμε δάνεια, έχουμε περίπου 250 δισ. δολ. Η Ρωσία ανέλαβε όλο το βάρος να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της Σοβιετικής Ένωσης».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest