Τα εντυπωσιακά δέντρα που αλλοίωσε ο άνεμος [απόκοσμες εικόνες]

Ένα μοναδικό φαινόμενο έχει δημιουργήσει ο πολύ δυνατός και βίαιος άνεμος στο Slope Point, το νοτιότερο άκρο της Νέας Ζηλανδίας. Τα ρεύματα του αέρα είναι τόσο επίμονα και τόσο δυνατά και κινούνται με τέτοια ταχύτητα που μπορούν να καταστρέψουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Κάτι παρόμοιο έχουν κάνει και με τα δέντρα που βρίσκονται εκεί καθώς τα έχουν αλλοιώσει στην κυριολεξία έχοντας πάρει αυτό το στραβό σχήμα.

Τα δέντρα στο Slope Point έχουν γείρει τόσο πολύ από τον αέρα που φαίνεται πλέον σαν να είναι αυτό το κανονικό του σχήμα. Γέρνουν τόσο πολύ από την μία κατεύθυνση, προς τη φορά του αέρα που μοιάζουν ότι θα αγγίξουν το έδαφος. Βέβαια από τον δυνατό άνεμο δεν μπορεί να ζήσει στην περιοχή άνθρωπος και πολλά είδη ζώων καθώς δεν αντέχουν.

Αντίθετα σε άλλες περιοχές γύρω από αυτή τα ζώα υπάρχουν και μάλιστα σε αφθονία! Τα δέντρα εκεί φυτεύτηκαν όταν αγρότες της γύρω περιοχής οι οποίοι ήθελαν να προστατεύσουν τα ζώα τους, τα οποία πήγαιναν για βοσκή.

Τελικά δεν μπορούσαν από τον δυνατό άνεμο να τα πηγαίνουν να βοσκούν εκεί οπότε έμειναν εκεί να μείνουν τα δέντρα. Κάποια ποιμνιοστάσια έχουν μείνει εκεί να θυμίζουν την ανθρώπινη παρουσία που πέρασε κάποτε από εκεί. Πολλά από τα δέντρα δεν άντεξαν τις άγριες και αντίξοες καιρικές συνθήκες και έσπασαν τα κλαδιά τους και οι κορμοί τους. Κάποια όμως τα κατάφεραν και δημιούργησαν αυτό το μοναδικό φαινόμενο, αφού ο άνεμος απλά άλλαξε το σχήμα τους. Έχουν πάρει μια ιδιόμορφη κλίση και είναι δύσκολο για κάποιον να πιστέψει ότι είναι αληθινά.

Τα ανεμοδαρμένα δέντρα αποτελούν πόλο έλξης των ατρόμητων φωτογράφων που πάνε να φωτογραφίσουν αυτό το μοναδικό φαινόμενο παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ο κοντινότερος οικισμός είναι πέντε μίλια μακριά καθώς εκεί η περιοχή δεν «χτυπιέται» τόσο δυνατά από τον άνεμο που έρχεται από τον ωκεανό. Δύσκολα κανείς πιστεύει ότι κοντά σε μια τόσο ήρεμη και κατοικημένη περιοχή υπάρχει τόσο άγρια φύση που δεν αφήνει ζώα και ανθρώπους να κατοικήσουν εκεί. Ακόμη και τα βράχια στην ακτή δεν εμποδίζουν τον δυνατό άνεμο. Η φύση όπου είναι και ο πιο ταλαντούχος καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει τόσο κοντά στους ανθρώπους ένα πραγματικό φυσικό μνημείο που θα ζήλευε και ο καλύτερος αρχιτέκτονας.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής!

dentra4dentra5dentra6dentra8dentra7dentra9dentra1

Pin It on Pinterest

Share This