Δείτε live την παρουσίαση των νέων iPhones

Η πιο σημαντική εκδήλωση για την Apple για το 2020 πλησιάζει. Ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας παρουσιάζει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της, στην Καλιφόρνια, τα νέα της προϊόντα. Η εκδήλωση φέτος μεταφέρθηκε από τον Σεπτέμβριο, όπου παραδοσιακά γινόταν, έναν μήνα αργότερα, λόγω κορονοϊού.

Η παρουσίαση θα επικεντρωθεί στα αποκαλυπτήρια των νέων smartphones, με την καινούρια σειρά των iPhones να έχει πίσω της τον αριθμό 12.

Οι μέχρι σήμερα διαρροές και φήμες ανέφεραν πως το νέο iPhone θα διατίθεται σε τέσσερις τύπους. Πέρα από τις επιμέρους βελτιώσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η βασική καινοτομία αναμένεται να αφορά τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G, κάτι που προοιωνίζει και το μότο «Hi, Speed».

Δείτε την παρουσίαση:

Όλο το προηγούμενο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει τέσσερα μοντέλα smartphones, με το πιο μικρό να έχει οθόνη 5,4 ιντσών και το μεγαλύτερο να φθάνει στις 6,7 ίντσες. Τώρα στην αγορά το μεγαλύτερο διαθέσιμο iPhone είναι 6,5 ιντσών.

Επίσης, θα υπάρξουν αλλαγές στον σχεδιασμό, όπως και σημαντικές βελτιώσεις στην κάμερα, σε έναν τομέα όπου ο ανταγωνισμός από τους άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς είναι πολύ μεγάλος.

Το τσιπάκι που θα κάνει τα iPhones εξυπνότερα

Σήμερα το BBC ενημέρωσε ότι το νέο τσιπ των iPhones θα επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται στο κινητό τους βίντεο ανάλυσης 4k, όπως και φωτογραφίες επίσης υψηλής ανάλυσης, αλλά και  να παίζουν με άνεση και ομαλότητα παιχνίδια με έντονα γραφικά.

Σημαντικό είναι ότι όλα αυτά θα γίνονται χωρίς να «τρώνε» την μπαταρία του κινητού τόσο γρήγορα όσο συνέβαινε με προηγούμενα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών.

Η ισχύς του νέου τσιπ έγκειται στο ότι τα τρανζιστοράκια του έχουν συρρικνωθεί, δημιουργώντας χώρο για την τοποθέτηση δισεκατομμυρίων ακόμα μίνι τρανζίστορ, αυξάνοντας έτσι την επεξεργαστική δυνατότητα του κινητού.

Μέχρι στιγμής, μόνο δυο εταιρίες παγκοσμίως κατασκευάζουν αυτά τα τσιπάκια: η TSMC με έδρα την Ταϊβάν, η οποία τροφοδοτεί την Apple και η Samsung, η οποία αυτή την στιγμή αναπτύσσει επίσης έναν καινούργιο επεξεργαστή για τα τηλέφωνα με λογισμικό Android, τα «αποκαλυπτήρια» του οποίου έχουν προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ