Βίντεο από τη δεύτερη δολοφονία αφροαμερικανού στις ΗΠΑ

Δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία

Η αστυνομία του Σεντ Λούις έδωσε στη δημοσιότητα ένα ερασιτεχνικό βίντεο από κινητό τηλέφωνο, στο οποίο καταγράφεται η στιγμή που πέφτει νεκρός από σφαίρες αστυνομικών ο 25χρονος αφροαμερικανός Kajieme Powell. Το συμβάν που έριξε περαιτέρω λάδι στην φωτιά, στην σπαρασσόμενη από διαδηλώσεις πολιτεία του Μιζούρι, σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στο Σεν Λούις.

Ο διαδηλωτής φέρεται να ήταν οπλισμένος με μαχαίρι. Ο αρχηγός της αστυνομίας Sam Dotson εξήγησε ότι οι αστυνομικοί σκότωσαν τον άνδρα επειδή ένιωσαν ότι απειλούνται και κινδυνεύει η ασφάλεια τους.

Συγκεκριμένα, δέχθηκαν μια κλήση για έναν άνδρα που φαινόταν ότι είναι ταραγμένος, ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και φώναζε «Σκοτώστε με τώρα», ενώ προσέγγιζε το περιπολικό.

«Οι αστυνομικοί τον προειδοποίησαν αρκετές φορές. Οι αστυνομικοί φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους και δύο αστυνομικοί έκαναν χρήση των όπλων τους. Ο ύποπτος πέθανε» διευκρίνισε ο Dotson.

Ορισμένοι συγκεντρώθηκαν γύρω από τον τόπο του εγκλήματος – όπου οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την πρόσβαση τοποθετώντας κίτρινη κορδέλα μπροστά από ένα παντοπωλείο στο Σεντ Λούις – ενώ επαναλάμβαναν το σύνθημα των διαδηλωτών στο Φέργκιουσον: τα χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε!

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest