Η Δ.Α.Σ καταγγέλλει στους εργαζόμενους το Δ.Σ. του σωματείου Οικοδόμων

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι του κλάδου,χιλιάδες άνεργοι του κλάδου μας,
Μαζί με μας και οι αυτοαπασχολούμενοι στον τομέα της οικοδομής βιώνουμε τις συνέπειες των μέτρων που ψήφισαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις μαζί με τη σημερινή. Από 1/7/14 ήρθαν νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.
Από 1/1/15 καταργούν το οικογενειακό επίδομα. Στο στόχαστρο βρίσκεται και το εξάμηνο επίδομα μητρότητας.
Το ύψος των επικουρικών συντάξεων θα απαξιώνεται ανά τρίμηνο και ανάλογα το τι έχει το ταμείο θα πληρώνει. Με βάση την ανεργία, την εισφοροδιαφυγή και το χαμηλό εισόδημα που παίρνουν οι συνάδελφοι, η επικουρική σύνταξη θα μειώνεται με σκοπό να καταργηθεί. Από 1/1/15 ο νέος τρόπος καθορισμού της σύνταξης με 10.500 ένσημα θα φέρει στα 360 ευρώ τη βασική. Επίσης ετοιμάζουν νέα αναθεώρηση για υπολογισμό της σύνταξης με βάση όλο τον ασφαλιστικό βίο, κατάργηση των βαρέων και μετατροπή σε κοινή ασφάλιση, που σημαίνει άνοδος στα 67 και μείωση της σύνταξης.
Η Δ.Α.Σ καταγγέλλει στους εργαζόμενους την στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του σωματείου που αντί να μπει μπροστά να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους του κλάδου για να μην περάσουν κι αυτά τα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης, απαξίωσαν την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου που ζήτησαν οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ., και δεν πάρθηκε καμιά απόφαση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν γύρω από την Δ.Α.Σ και το Π.Α.ΜΕ. να παλέψουμε για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, σύνταξη στα 55 με 4050 ένσημα, σφράγισμα βιβλιαρίων χωρίς προϋποθέσεις όλων των ανέργων. Υπογραφή Σ.Σ.Ε βάση ομοσπονδίας 63 ευρώ.
Επίσης , καταδικάζουμε την γενοκτονία στην Γάζα από το Ισραήλ και την στάση των ίσων αποστάσεων θύτη και θύματος από Ο.Η.Ε.- Η.Π.Α.- Ν.Α.Τ.Ο.- Ε.Ε. και κυβερνήσεις, όπως κάνουν και σε μία σειρά τοπικούς πολέμους στην γειτονιά μας. Για το ξανά μοίρασμα και έλεγχο των αγορών που θέλουν να επιβάλουν τα μονοπώλια πάνω στο αίμα των λαών, για αυτό να είμαστε ετοιμοπόλεμοι για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων.
Ρόδος 2/8/2014

Pin It on Pinterest