Covid-19: Γιατρός εξηγεί πως πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας για να «φύγουν» τα μικρόβια

Όπως είναι γνωστό, ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την Ευρώπη. Έτσι, ένας γιατρός από την Βρετανία δίνει απάντηση σε μία σημαντική ερώτηση, που απασχολεί πολλούς, σχετικά με το πόσο καιρό μπορεί ο ιός να επιβιώσει στα ρούχα.

Ο Δρ. Ακάς Πατέλ μίλησε στη «Mirror» και εξήγησε ότι ο χρόνος επιβίωσης του νέου κορωνοϊού στα ρούχα είναι ακόμη άγνωστος.

«Μέρα με τη μέρα προσπαθούμε να μάθουμε όλο και περισσότερα για τον ιό. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές έρευνες για να μας δώσουν σαφή απάντηση για τον χρόνο ζωής του κορωνοϊού στα ρούχα» ανέφερε ο γιατρός και πρόσθεσε:

«Η προκαταρκτική έρευνα έχει δείξει ότι ο ιός μπορεί να επιβιώσει περισσότερο (μερικές ώρες μέχρι και μέρες) σε σκληρότερες επιφάνειες όπως το πλαστικό και το μέταλλο, αλλά δεν έχει γίνει σαφής έρευνα για υφάσματα όπως τα ρούχα. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι ο ιός δεν θα επιβιώσει τόσο καιρό σε μαλακές επιφάνειες».

Συμβουλές για το πλύσιμο των ρούχων
Παρόλο που δεν υπάρχει σαφής απάντηση για τον χρόνο επιβίωσης του ιού στα ρούχα, ο Δρ. Πατέλ έδωσε συμβουλές για το πλύσιμο των ρούχων, ειδικά αν κάποιος στο σπίτι έχει επιβεβαιωθεί ή υπάρχει υποψία ότι έχει κορωνοϊό.

«Εάν πρέπει να πλύνετε ρούχα από άτομο που έχει επιβεβαιωθεί ή υπάρχει υποψία ότι έχει κορωνοϊό πρέπει να φοράτε γάντια μίας χρήσης εάν είναι δυνατόν, αν όχι – πλύνετε τα χέρια σας κατάλληλα αφού χειριστείτε τα ρούχα τους πριν αγγίξετε το πρόσωπό σας ή άλλες επιφάνειες» τόνισε.

«Συνιστάται επίσης να αποφύγετε το τίναγμα των ρούχων τους για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο διασκορπισμού του ιού που μπορεί να είναι πάνω σε αυτά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
«Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνέστησε το πλύσιμο των ρούχων στην υψηλότερη θερμοκρασία νερού που είναι κατάλληλη για το ρούχο και τα κανονικά απορρυπαντικά επαρκούν για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο και να εξασφαλίζουν ότι τα στεγνώνουν καλά. Σημαντικό να γίνεται καθαρισμός και απολύμανση των κάδων πλυντηρίου» κατέληξε ο κ. Πατέλ.

Pin It on Pinterest