Χουλιάρας: Τα τελευταία 10 χρόνια έχω καρκίνο, τώρα βρήκα ένα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα

Την προηγούμενη εβδομάδα ο γνωστός σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, ενημέρωσε τους φίλους του στο Facebook ότι έκανε με το ζόρι κάποιες εξετάσεις που αν δεν τις είχε κάνει θα είχε πεθάνει.

Ο κ. Χουλιάρας μίλησε στην εκπομπή MEGA Καλημέρα για την περιπέτεια υγείας που περνά καθώς βρήκε ένα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια νοσεί με καρκίνο.

«Κλειστήκαμε δύο χρόνια με τον κορονοϊό στα σπίτια μας, δεν πηγαίναμε στα νοσοκομεία, δεν κάναμε προληπτικές εξετάσεις, οπότε τώρα που βγήκαμε έξω, κατάλαβα ότι είχα πρόβλημα στο περπάτημα. Το άφησα και αυτό και για αρκετούς μήνες έκανα εικασίες. Τα τελευταία δέκα χρόνια αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον καρκίνο, και φοβόμουν να κάνω πάλι εξετάσεις. Περίμενα να κάνω ογκολογικές εξετάσεις, αλλά μέρα με τη μέρα χειροτέρευε η κατάσταση. Την περασμένη εβδομάδα δεν μπορούσα να έρθω σπίτι από το αυτοκίνητο. Ένας φίλος με πίεσε να πάω να κάνω εξετάσεις και βρέθηκε ένα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσω από εδώ και στο εξής», είπε ο κ. Χουλιάρας.

Γεράσιμος Χουλιάρας: «Η κατάστασή μου είναι προχωρημένη»

«Όταν μπήκα στο νοσοκομείο και έκανα πολλές εξετάσεις, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κατάστασή μου είναι πολύ προχωρημένη και αυτό θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή. Όλοι όμως είμαστε μέσα δύο χρόνια, δυσκολευόμαστε να πάμε να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις. Είναι η δεύτερη φορά στη ζωή μου που κάνω τελευταία στιγμή πράγματα που έπρεπε να είχα κάνει. Και με τον καρκίνο ήταν ακριβώς έτσι. Δε θέλω να τριτώσει το κακό. Την πρώτη φορά νόμιζα ότι ήταν ένα απλό κρυολόγημα, βράχνιαζε η φωνή μου. Όταν πήγα ήταν σχεδόν αργά. Και έκανα το λάθος και αυτή τη φορά», συνέχισε.

«Έκανα λάθος, αντί να κάνω το σεισμολόγο έκανα το γιατρό. Δύο χρόνια τώρα που χειροτέρευε η κατάσταση με το καρδιολογικό μου, εγώ νόμιζα ότι ήταν από το θυροειδή γιατί είχα καρκίνο στο λάρυγγα. Νόμιζα ότι ήταν κάτι συνηθισμένο, κάτι που είχα, αλλά ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό και πολύ επικίνδυνο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τους γιατρούς. Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Και εγώ επιστήμονας είμαι, αλλά δεν μπορούμε να το πάμε έτσι. Πρέπει να ακούμε τους ανθρώπους που ξέρουν, μόνο αυτοί μπορούν να μας βοηθήσουν», κατέληξε ο κ. Χουλιάρας.

Pin It on Pinterest