Χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο. Έφυγε από κοντά μας ο Κώστας Λενακάκης

Ο Δημήτρης Γάκης για την απώλεια του Κώστα Λενακάκη.

Χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο. Έφυγε από κοντά μας ο Κώστας Λενακάκης. Ένας φανατικός Κρητικός που δεν μοίρασε ποτέ την αγάπη του για την Κρήτη αλλά διπλασίασε την καρδιά του βάζοντας στο άλλο μισό της και τη Ρόδο μέσα σ’ αυτήν. 

Ο συνάδερφός μας στον ΟΤΕ με το πλατύ χαμόγελο, το δυνατό γέλιο, το μεγάλο κέφι, την αστύρευτη αλληλεγγύη του προς τους συναδέλφους αλλά και προς όλους όσους του ζητούσαν την βοήθεια του. 

Έζησε τα προβλήματα μας μέσα από την θέση του προέδρου της ΠΕΤ-ΟΤΕ απο όπου συνδικαλίστηκε πολλά χρόνια. Πάντα ήταν συμπαραστάτης μας χωρίς υστεροφημία. 

Ο Κώστας κατάφερε με την οξυδέρκεια του να ξεκινήσει επιχειρηματικά  από το μηδέν και να εξελιχθεί σε έναν από τους σοβαρούς επιχειρηματίες στο νησί μας. Ήταν καθαρά αυτοδημιούργητος. Ότι έκανε το έκανε μέσα απ’ τη δουλειά του. Αυτό το μείγμα του κεφιού, της αλληλεγγύης, της οξυδέρκειας και της επιχηριματικής πρόβλεψης τον κατοχύρωσαν στην κοινωνία της Ρόδου. Του είχαμε προσδώσει το παρατσούκλι “ο λουλούδας” το οποίο όμως το χαιρόταν πάρα πολύ γιατί ήξερε ότι έτσι αναγνωρίζουμε την επιχειρηματική του επιτυχία. Αν δεν τον έβρισκες στο ανθοπωλείο θα τον έβρισκες σίγουρα δίπλα στο καφέ ή πιο κάτω στο καφενείο να παίζει ταύλι. Δέσποζε με την αρχοντική  παρουσία του στην πλατεία Μ. Βρούχου. 

Ο Κώστας αγαπούσε ιδιαίτερα την γυναίκα του, τις δύο του κόρες και τα εγγονάκια του.  

Στα τελευταία τηλεφωνήματα έκλαιγε γι’ αυτά που θα τα χάσει. Εύχομαι σε όλη την οικογένεια να βρει τη δύναμη να κάνει τα επόμενα βήματα προς τα μπρος έτσι όπως τους δίδαξε ο Κώστας νιώθοντας τον συνεχώς δίπλα τους.

Pin It on Pinterest

Share This