Χαρίκλεια Γιασιράνη: «Ποιοι τελικά υπηρετούν τους θεσμούς και την Δημοκρατία; Οι κύριοι Χατζηιωάννου και Μπαράκας γιατί δεν είπαν ούτε λέξη μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο;»

Δήλωση Χαρίκλειας Γιασιράνη

Ποιοι τελικά υπηρετούν τους θεσμούς και την Δημοκρατία;

Οι κύριοι Χατζηιωάννου και Μπαράκας γιατί δεν είπαν ούτε λέξη μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Περιφρονούν τον θεσμό γιατί δεν τους συμφέρει ή γιατί ξέρουν ότι τα δήθεν επιχειρήματα τους δεν αντέχουν στον διάλογο; 

Μέσα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οποία εμείς θέσαμε προς συζήτηση το ζήτημα του διεθνούς διαγωνισμού για τα φωτιστικά LED, όλοι αυτοί που αρθρογραφούν σήμερα για το θέμα προτίμησαν να μην πουν κουβέντα! 

Από την επόμενη της συνεδρίασης, στην οποία επαναλαμβάνω δεν άρθρωσαν λέξη, διαβάζω τα άρθρα συμβούλων όπως του Αντώνη Χατζηιωάννου και Θανάση Μπαράκα, που λαλίστατοι εξ αποστάσεως προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη με βάση τις δικές τους επιδιώξεις. 

Γιατί όμως δεν συμμετείχαν στη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Γιατί όλα αυτά δεν τα έθεσαν εκεί; 

Μήπως γιατί εκεί έπαιρναν άμεσες απαντήσεις σε όλα;

Η προστασία του θεσμού που υπηρετούμε απαιτεί από όλους να σεβόμαστε την δημοκρατία και να συμμετέχουμε στις διαδικασίες που αυτή επιβάλει είτε μας συμφέρει είτε όχι. 

Η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι σεβασμός στον θεσμό και φυσικά δεν απαγορεύει σε κανένα να αρθρογραφήσει όσο θέλει για τα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου αφού το ένα δεν απαγορεύει το άλλο. 

Αυτοί που επιλέγουν μόνο το δεύτερο επιδεικνύουν δυσανεξία στον θεσμό, στη δημοκρατική και θεσμικά ορθή συζήτηση, στον διάλογο μέσα στα όργανα του θεσμού που υπηρετούν. 

Αυτή η δυσανεξία τους συνιστά θεσμική εκτροπή και φυσικά δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν για υποβάθμιση όταν πρώτοι στρέφουν προκλητικά την πλάτη τους στον διάλογο μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και επιλέγουν την μονοφωνική διακίνηση Δελτίων Τύπου. 

Κανένας, κύριοι, δεν μπορεί να κρυφτεί από την Δημοκρατία.

Κανένας σας δεν μπορεί να βλάψει τον δημόσιο διάλογο με το διαλέγει να κρύβεται από το μικρόφωνο όπου υπάρχει αντίλογος απέναντι του. 

Για τα σαθρά επιχειρήματα σας επί του θέματος, δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο από όσα ξεκάθαρα παρουσιάστηκαν και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που εκεί δεν αρθρώσατε ούτε λέξη.