“Μια βόλτα στο “στοιχειωμένο” κάστρο ΦΕΡΑΚΛΟΣ”

ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ!!! Μια συλλογική προσπάθεια για την διάσωση του κάστρου Φερακλός.

Να διασωθούν οι αρχαιότητες και να διαφυλαχθεί η πολιτιστική κληρονομιά και τα μνημεία του τόπου μας σκοπεύουν να ζητήσουν “με μια φωνή” από την τοπική πολιτική ηγεσία, πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της Ρόδου.
Ενώνοντας τις φωνές τους, αποφάσισαν να καταγγείλουν την αδράνεια που μέχρι σήμερα έχει δείξει το Υπουργείο Πολιτισμού για το ζήτημα της διάσωσης του κάστρου Φερακλος, που τόσο ξεδιάντροπα στα χρόνια που πέρασαν το εγκατέλειψαν με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας- αντίδρασης στην αδιαφορία και απραξία του κράτους, πολιτιστικοί σύλλογοι και ομάδες πολιτών που ενδιαφέρονται για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ρόδου, αποφάσισαν να οργανώνουν από κοινού τη δράση:
“Μια βόλτα στο στοιχειωμένο κάστρο”
Αυτή η συλλογική προσπάθεια που θα γίνει με σημείο αναφοράς της ένα από τα κάστρα της Ρόδου που εκπέμπουν SOS προκειμένου να μην καταρρεύσουν ολοκληρωτικά, συντονίζεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “ECOMUSEUM RODOS” -“ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΟ ΡΟΔΟΥ”με έδρα τη Μαλωνα/Ρόδος και θα περιλαμβάνει:

α) Περιήγηση στην άγνωστη πλευρά του αρχαιολογικού χώρου του κάστρου Φερακλός,
β) Φωτογράφηση του από ερασιτεχνικές ομάδες φωτογράφησης αρχαιοτήτων και μνημείων
γ) Κύκλο εκδηλώσεων υποστήριξης της δράσης

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση πολιτών, φορέων και συλλόγων για το θέμα της συντήρησης και προστασίας και των ξεχασμένων μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρόδου και η έκφραση της αντίδρασης της κοινωνίας των πολιτών στην εγκατάλειψη τους.

Όλοι ΜΑΖΙ ενώνουμε τις φωνές μας την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015, στους πρόποδες του κάστρου Φερακλος ενάντια στην αδράνεια και απραξία του κράτους.
Η πολιτιστική µας κληρονοµιά είναι ένας ανεκτίµητης αξίας θησαυρός, ανήκει σε όλους μας και κόντρα στην παρακμή και τη μιζέρια των καιρών, θα πρέπει να τον προστατέψουμε.

Pin It on Pinterest