“Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου”. Το δικο μου σενάριο για το Boeing 777 – Γράφει ο Δημήτρης Κούκουλας

Το βέβαιο είναι ότι καλλιεργούν σκοπιμα τη σύγχυση,  θέτοντας σε κυκλοφορία πληθώρα σεναρίων. Ας καταθέσω λοιπόν και εγώ το δικό μου, ως ακόμα ένα σενάριο “επιστημονικής φαντασίας”. Αλλά αν ισχύει το παρακάτω σενάριο, τότε….

Ο βετεράνος πιλότος του μοιραίου Boeing 777, Ahmad Shah Zaharie σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ήταν ένας κοινωνικός ακτιβιστής και ένθερμος υποστηρικτής του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας, Ανβάρ Ιμπραήμ, ενώ λίγες ώρες πριν τη μοιραία πτήση είχε παρευρεθεί σε μια αμφιλεγόμενη δίκη όπου ο Ιμπραήμ φυλακίστηκε για πέντε χρόνια. Με  αυτήν την ψυχολογική κατάσταση, μετά από επτά ώρες από την καταδίκη του ηγέτη της αντιπολίτευσης,  αυτός ο  φανατικός πολιτικός ακτιβιστής της Μαλαισίας,  παίρνει τον έλεγχο του Boeing 777 από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Ενώ συνήθως γέμιζαν το αεροπλάνο  με καύσιμα στο 40 -50% πληρότητας των δεξαμενών του, ποσότητα υπεραρκετή για πτηση στο Πεκίνο, ο πιλότος πριν το πετάξει,  ζητά να του  φουλάρουν τις δεξαμενες  με 170 τονους καύσιμα.

Πληροφορίες λένε ότι σε  ένα laptop  που βρέθηκε στο σπίτι του,  περιέχονται  δεδομένα από τον προσομοιωτή πτήσης που διατηρούσε εκεί και μέσα σε αυτά υπαρχει και  προσομοίωση πτήσης και για  τον Νότιο Ινδικό Ωκεανό. Προσεγγίζοντας θεωρητικά τον εναέριο χώρο της αμερικανικής βάσης του Ντιέγκο Γκαρσία.

Φορτισμένος από την απόφαση του δικαστηρίου και αφού ο ψυχισμός του είχε διαμορφώσει προφίλ ακτιβιστή –με την ευρύτερη έννοια του όρου που σημαίνει και “ακραίες” συμπεριφορές- και αφου εχει φουλαρει το αεροπλανο με καυσιμα, αποφασίζει να κάνει την “μεγάλη πράξη” του. Να σηκώσει το αεροπλάνο  και αντί να το “πετάξει” για το Πεκίνο, να αλλάξει πορεία και να το οδηγήσει  στην  αμερικανική βάση του Ντιέγκο Γκαρσία. Σκoπός του να επαναλάβει το εγχείρημα των δίδυμων πύργων της 11 Σεπτεμβρίου και να το μετατρέψει σε πύραυλο Κρουζ  που θα καρφωθεί πάνω στις πολεμικές εγκαταστάσεις της  βάσης των Αμερικανων. Από τη βάση αυτή οι ΗΠΑ ελέγχουν ολόκληρη την περιοχή της  νότιας Ασίας. Ένας κύκλος  από τη Σαουδική Αραβία ως την Ινδία και τη Μαλαισία, τις ανατολικές ακτές ολόκληρης της Αφρικής, αλλά και την Αυστραλία. Από την βάση αυτή  ξεκινούν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά για να πλήξουν στόχους σε οποιαδήποτε χώρα αυτής της περιοχής.  Αυτονόητο είναι πως λόγω της τεράστιας στρατιωτικής σημασίας της  βάσης του Ντιέγκο Γκαρσία, η ηλεκτρονική σάρωση του Ινδικού Ωκεανού από τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους της NSA  θα πρέπει να είναι απείρως πυκνότερη απο αλλου. Το τελευταίο  μήνυμα  που εκπέμπεται από το πιλοτήριο  «Καληνύχτα, όλα καλά» μπορεί και να  αποτελεί μήνυμα προς κάποιους   “πολιτικούς φίλους” του,  (που παρακολουθούσαν την  συχνότητα  του πύργου έλεγχου), που σημαίνει ότι έχω απόλυτο έλεγχο στο αεροσκάφος και το βάζω στην πορεία που συμφωνήσαμε. ‘Η μπορεί να  είναι και  τυχαίο και  να είχε σταλεί  πριν αυτός  αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του αεροσκάφους, κάτι που έγινε στη συνέχεια.  Αποκλείεται  ο πιλότος Zaharie να αποφάσισε να κάνει αεροπειρατεία και να μην ανακοίνωνε τους λόγους που την έκανε, αφού το ζητούμενο για αυτόν ήταν να περάσει  πολιτικο μήνυμα.  Και για να μην ακουστεί μέχρι σήμερα το παραμικρό, σημαίνει πως είτε κινήθηκε  εντελώς μόνος του και άφηνε να μιλήσει η ίδια η πράξη του και  το αποτέλεσμα και οι συνέπειες της να στείλουν το πολιτικό του μήνυμα, ή υπάρχει πίσω του οργάνωση η οποία και θα αναλάμβανε στη συνέχεια το επικοινωνιακό κομμάτι της τρομοκρατικής  του πράξης, που από τη στιγμή που αυτή δεν κατάφερε  να ολοκληρωθεί, κράτησαν σιωπή.

Όταν ανακτά τον έλεγχο του αεροσκάφους, που σημαίνει πως κλείνεται μόνος στο πιλοτήριο, παίρνει πλέον  κατεύθυνση προς Νότιο Ινδικό ωκεανό. Το βέβαιο είναι ότι όλοι  καλλιεργούν σκοπίμως τη σύγχυση θέτοντας σε

κυκλοφορία πληθώρα σεναρίων, τα περισσότερα των οποίων είναι ηλίθια. Όμως μέσα από αυτά βγαίνουν και πληροφορίες ότι κάποια ραντάρ της περιοχής, κατέγραψαν στίγμα της πορείας του αυτής. Από εκείνη τη στιγμή είναι βέβαιο ότι Αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη το πλεύρισαν και άρχισαν να “ταξιδεύουν” μαζί του. Να το κατέρριψαν κατευθείαν με 300 ανθρώπους μέσα, το θεωρώ λίγο απίθανο. Λόγο της μεγάλης απόστασης μέχρι την  βάση τους, θα το συνόδευαν μέχρι να  καταπέσει μόνο του από έλλειψη καυσίμων ή απο “παρενοχληση”… Εάν πετούσε για 6-7 ώρες όπως διοχετεύεται ως πληροφορία και αν πλησίασε το στόχο σε μικρή απόσταση, τότε είναι βέβαιο πως πρέπει να το κατέρριψαν, ή να το “έσπρωξαν” για να πέσει απο μόνο του στον Ωκεανό.

Τι ακριβώς συνέβαινε μέσα στο αεροσκάφος αυτές τις ώρες που αυτό πετούσε  συνοδεία των Αμερικανικών πολεμικών, είναι ένα μεγάλο ερώτημα.  Σίγουρα κάποια επικοινωνία του πιλότου με τους επιβάτες και το πλήρωμα θα πρέπει να υπήρχε. Σίγουρα θα τους ανακοινώσε την απόφαση του και θα προσπαθούσε να τους

εξηγήσει την πράξη του, προσπαθώντας να τους μετατρέψει σε “συνεργούς” του.  Σίγουρα πολλές απόπειρες θα έγιναν από το υπολοιπο  πλήρωμα, αλλά και επιβάτες να μπουν στο πιλοτήριο και να πάρουν τον έλεγχο του αεροπλάνου. Το πιθανότερο να επέτυχαν όλα αυτά.

 Ο Ινδικός ωκεανός είναι πολύ βαθύς.  Όπου κατέπεσε ή το κατέρριψαν, τα ίχνη του χάθηκαν. Αν θα βγει κάτι στην επιφάνεια, ο χρόνος θα δείξει. Αλλά και αν θα επιπλεύσει, είναι βέβαιο ότι αυτοί που το κατέρριψαν και σίγουρα παρακολουθούν με τα ηλεκτρονικά τους μάτια  την περιοχή,  θα φροντίζουν και να το “μαζεύουν”. Για να

μην υπάρξουν πειστήρια.Η ασφαλιστική εταιρεία άρχισε ήδη να καλεί τους συγγενείς για τις αποζημιώσεις. Τα λεφτά σίγουρα θα είναι πολλά και θα “γλυκάνουν” το πόνο των συγγενών. Σε λίγο καιρό οι πληγές τους θα έχουν επουλωθεί. Μόνο κάποιοι γονείς θα συνεχίσουν να ελπίζουν πως τα παιδιά τους είναι ακόμα ζωντανά.

 Τα στρατιωτικά μυστικά, είναι εφτασφράγιστα. Τα στρατιωτικά μέσα κατασκοπείας εντοπίζουν τα αεροσκάφη οπτικά με άλλες, πολύ πιο σύγχρονες μεθόδους που αποτελούν κρατικά μυστικά και φυσικά δεν είναι γνωστές στους δημοσιογράφους ή στους επιστήμονες που δεν εργάζονται στις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες. Σίγουρα  οι Αμερικανοί γνωρίζουν τα πάντα για την πτήση και την τύχη του μαλαισιανού Μπόινγκ. Γιατί δεν αποκαλύπτουν τι

έγινε; Τι προσπαθούν να κρύψουν; Ίσως μετά από 35 χρόνια που θα ανοίξουν τα αρχεία των μυστικών τους υπηρεσιών, τα παιδιά και τα εγγόνια μας μάθουν τι ακριβώς συνέβη πριν 15 μέρες στον Ινδικό Ωκεανό. Δίχως και πάλι να είναι βέβαιο…Αλλά αν ισχύει το παραπάνω σενάριο, τότε….

 Τότε έχει αρχίσει η επομένη μέρα. Ο φόβος θα πλανάτε πλέον πάνω από την κάθε πόλη, μήπως ένας“ ακτιβιστής” πιλότος καρφώσει το αεροπλάνο που πιλοτάρει στη Γη….  Έτσι, γιατί αυτό αποφάσισε…  Πολλά θα ακούσουμε, πολλές αλλαγές θα δούμε στην αξιολόγηση των πιλότων… Κυβερνησεις και μυστικες υπηρεσιες θα τρελαθουν…   Αν συμβεί κάτι από αυτά, τότε το σενάριο επιστημονικής φαντασίας που και εγώ αποπειράθηκα να καταγράψω, είναι πολύ κοντά στη  πραγματικότητα…

Pin It on Pinterest