Μπάιντεν: Ο Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο και θα υποστεί τις συνέπειες – Με αυτές τις κυρώσεις χτυπάμε τη ρωσική οικονομία

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοινώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Το νέο διάγγελμα του Μπάιντεν προς τον αμερικανικό λαό έρχεται λίγη ώρα μετά την είδηση ότι το Κρεμλίνο ανέφερε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης της Ουκρανίας.

«Ο Πούτιν είναι αυτός που επέλεξε αυτόν τον πόλεμο και θα υποστεί τις συνέπειες ο ίδιος και η χώρα του» είπε αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στη συνέχεια ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι θα υπάρξουν ισοπεδωτικές κυρώσεις στην οικονομία της Ρωσίας, αναφέροντας ότι «θα χτυπήσουμε το ρούβλι, να μην μπορούν να κάνουν συναλλαγές με γιεν, ευρώ, δολάριο, να μην μπορούν να χρηματοδοτήσουν τον ρωσικό στρατό, μπλοκάρουμε 4 μεγάλες τράπεζες που σημαίνει ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο τους στις ΗΠΑ θα παγώσει.

Επίσης θα υπάρξουν κυρώσεις σε νέα μέλη της ρωσικής ελίτ και περιορισμοί στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ρωσίας».

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για καταστροφικό πακέτο κυρώσεων το οποίο θα επιβληθεί στη Ρωσία, κάτι το οποίο αποφάσισε μαζί με τους ομολόγους του της G7.

Ο Μπάιντεν καταδίκασε την «απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση» στην Ουκρανία σε δήλωσή του το βράδυ της Τετάρτης, αφότου η Ρωσία άρχισε να εξαπολύει επιδρομές εναντίον ουκρανικών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας. Ο πρόεδρος κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι επέλεξε «έναν προμελετημένο πόλεμο που θα φέρει καταστροφικές απώλειες σε ζωές.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This