Πέρασε η τροπολογία για τα δύο ασθενοφόρα της Καρπάθου

 

” Πέρασε η τροπολογία για τα δύο ασθενοφόρα της Καρπάθου. Με τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ τα δύο ασθενοφόρα θα διατεθούν για τις ανάγκες του νησιού”.

Λύθηκε οριστικά το πρόβλημα των δύο ασθενοφόρων , που αποτελούσαν δωρεά προς την Κάρπαθο αλλά δεν μπορούσαν να εκτελωνιστούν για να διατεθούν για τις ανάγκες του νησιού.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, που κινήθηκε συντονισμένα το τελευταίο εξάμηνο και σε στενή συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, πέτυχε να συμπεριληφθεί η σχετική τροπολογία που απαλλάσσει τα ασθενοφόρα από το τέλος ταξινόμησης και κάθε είδους φόρους.

Με τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στο ΦΕΚ , τα δύο ασθενοφόρα θα μπορούν να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του νησιού, όπως ήδη έχει αποφασιστεί.

Σε δήλωσή του ο κ.Κόνσολας επισημαίνει:

« Λύθηκε ένα θέμα που δεν περιποιούσε τιμή σε κανέναν και ιδιαίτερα στο Ελληνικό Κράτος. Είναι ανεπίτρεπτο δωρεές όπως αυτή να μην μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Οικονομικών αλλά και τον Υφυπουργό Υγείας που αντιλήφθηκαν το μέγεθος και τη σοβαρότητα του προβλήματος. Αυτό που πετύχαμε, μπορεί να φαίνεται αυτονόητο και έτσι θα έπρεπε να είναι. Δυστυχώς όμως με τη γραφειοκρατία, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Χρειάζεται συνεπής, επίμονη και διαρκής προσπάθεια.

Τα δύο ασθενοφόρα, αμέσως μετά τη διευθέτηση των τυπικών λεπτομερειών, πρέπει να πάνε αμέσως στην Κάρπαθο γιατί οι ανάγκες είναι πιεστικές».

Το πλήρες κείμενο της τροπολογίας , έχει ως εξής:

« Απαλλάσσονται από το τέλος ταξινόμησης και τους πάσης φύσεως φόρους και τέλη, πλην εισαγωγικού δασμού και ΦΠΑ, τα πλωτά μέσα, τα αυτοκίνητα οχήματα, τα ασθενοφόρα και οι ειδικές κινητές μονάδες, καινούργια ή μεταχειρισμένα, τα οποία παραχωρούνται κατά κυριότητα με δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία, στο Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα που λειτουργούν με τη μορφή ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, τις ΔΥΠΕ, του ΠΕΔΥ και του ΕΚΑΒ για τν εξυπηρέτηση των αναγκών τους και εφόσον έχει προηγηθεί αποδοχή της δωρεάς από τον οικείο Υπουργό».

Pin It on Pinterest