ΑΣΙΑΘ ΡΟΔΟΥ 2014 : Πρωταθλητής ο Σωτήρης Κατσαράς με το σκάφος “Estella”

Ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου για το 2014. Πρωταθλητής αναδείχτηκε το σκάφος ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά, το οποίο υπερασπίστηκε τον τίτλο του Πρωταθλητή που είχε κατακτήσει και το 2013.
Το Πρωτάθλημα του ΑΣΙΑΘΡ ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό φέτος. Διήρκησε 6 μήνες, αρχίζοντας στις 26 Απριλίου με τον αγώνα «ΤΑΜΑ 2014» και συνεχίστηκε με τον αγώνα «ΣΥΜΗ 2014». Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι διεθνείς και ιδιαίτερα απαιτητικοί αγώνες «Channel Regatta», «Rodos Cup» και «Aegean Regatta 2014». Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου με τον αγώνα «Νέων Κυβερνητών 2014». Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 16 ιστιοδρομίες.
Σε όλους τους αγώνες και ιδιαίτερα στους διεθνείς αγώνες «Channel Regatta», «Rodos Cup» και «Aegean Regatta 2014», τα πληρώματα του ΑΣΙΑΘΡ απέδειξαν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδό τους σε σχέση με άλλα ελληνικά αλλά και ξένων εθνικοτήτων πληρώματα, κατακτώντας πολύ καλές θέσεις σε όλους τους αγώνες.
Το φετινό πρωτάθλημα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Μετά την ολοκλήρωση των 16 ιστιοδρομιών και την άθροιση των βαθμών ποινής που αντιστοιχούν σε κάθε σκάφος, ισοβάθμησαν με 20 βαθμούς ποινής το σκάφος ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά και το σκάφος ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη, με το ESTELLA να αναδεικνύεται τελικά Πρωταθλητής αφού κατάφερε και είχε 8 πρώτες θέσεις στις ιστιοδρομίες του πρωταθλήματος ενώ το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ είχε 6 πρώτες θέσεις, καταλαμβάνοντας έτσι την δεύτερη θέση.
Την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατέλαβε το σκάφος EXCAPE με κυβερνήτη τον Παύλο Ξανθό, με 39 βαθμούς ποινής, που είχε μια πολύ καλή χρονιά, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Aegean Regatta στην κατηγορία ORC Club.
Η συνολική βαθμολογία για τα 14 σκάφη που έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα του ΑΣΙΑΘ Ρόδου είναι η παρακάτω:

ΘΕΣΗ
ΣΚΑΦΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1
ESTELLA
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ
20
8 πρώτες θέσεις
2
ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΜΝΑΚΗΣ
20
6 πρώτες θέσεις
3
EXCAPE
ΠΑΥΛΟΣ ΞΑΝΘΟΣ
39

4
ΑΠΟΛΛΩΝ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΜΕΤΑΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΑΝΙΟΥ
57

5
BLUE SHARK
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΩΤΗΣ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ
64

6
ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΑΣ
67

7
ΑΛΟΥΣΤΙΝΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
71

8
TUCACU
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
98

9
ΑΡΜΙΔΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ
114

10
ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΜΙ
ΜΙΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
139

11
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΜΠΙΑΔΗΣ
153

12
ΝΕΦΕΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΧΑΝΗΣ
155

13
ΤΑΚ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΡΙΓΚΑΣ
174

14
ΤΟΤΕΜ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ
183
Τα αποτελέσματα όλων των ιστιοδρομιών του Πρωταθλήματος αλλά και η τελική κατάταξη έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου – www.asiathr.gr.

Pin It on Pinterest