Τη φροντίδα μίας ορφανής αρκούδας, μόλις 2,5 μηνών, με στόχο την περίθαλψη και την τελική επανένταξή της στη φύση ανέλαβε από την Παρασκευή (25/4) ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Το μικρό αρκουδάκι βρέθηκε από τη Δασική Υπηρεσία Καστοριάς στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αυγής.
Δυστυχώς η προσπάθεια ανεύρεσης της μητέρας του δεν είχε αποτέλεσμα και, καθώς το αρκουδάκι ήταν ήδη μόνο του για δεύτερη μέρα, κρίθηκε ασφαλέστερη η μεταφορά του στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, προκειμένουνα μη διακινδυνεύσει η επιβίωση του ήδη αδυνατισμένου και στρεσαρισμένου ζώου. Άλλωστε τα αρκουδάκια δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τη μητέρα τους σε τόσο μικρή ηλικία.
Έτσι, τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών. Το ίδιο πρωτόκολλο έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν με επιτυχία στις περιπτώσεις του Μικρού Τζον και του Νικήτα, των δύο ορφανών αρκούδων που περιέθαλψε και επέστρεψε στη φύση για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ το 2012.
Η «Ζωή», όπως ονομάστηκε το αρκουδάκι από τους υπαλλήλους της Δασικής Υπηρεσίας που το εντόπισαν, μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Αν και ήταν ελαφρώς υποσιτισμένη, η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Παρόλα αυτά τα πρώτα 24ωρα της περίθαλψης είναι τα πιο κρίσιμα και τα αποτελέσματα των λεπτομερών κτηνιατρικών εξετάσεων θα δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα της κατάστασης της υγείας της.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης, ήρθε από την πρώτη στιγμή σε επαφή με τον Πρώην Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ένωσης για τη Μελέτη και Προστασία της Αρκούδας και ειδικό στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών, Δρ. John Beecham, ο οποίος θα συμμετέχει συμβουλευτικά στην επιχείρηση περίθαλψης και επανένταξης.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει η μικρή Ζωή μια δεύτερη ευκαιρία στη φύση! Στην προσπάθεια αυτή, που αποτελεί ένα φιλόδοξο, πρωτοποριακό και πολυέξοδο εγχείρημα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ζητάει την υποστήριξη των πολιτών και των φορέων για να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις δυσκολίες του εγχειρήματος, ώστε να μην χάσουμε ούτε ένα άτομο αρκούδας από τη φύση αλλά ούτε και ένα κομμάτι της ζωής μας!
Πηγή: econews.gr