Το βιβλίο του Γιώργου Παπαϊωσήφ «Η Αρετή της Απάθειας», παρουσιάστηκε στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου και στον χώρο του Rock & Roll

Το βιβλίο του Γιώργου Παπαϊωσήφ «Η Αρετή της Απάθειας», παρουσιάστηκε στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου και στον χώρο του Rock & Roll το Σάββατο στις 28 Νοεμβρίου 2015.
Ο Γιώργος Παπαϊωσήφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η επαγγελματική του δραστηριότητα ήταν δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, ενώ δραστηριοποιείται στον χώρο των εταιρειών ως Σύμβουλος Επικοινωνίας. «Η Αρετή της Απάθειας» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα με έντονες ανατροπές και εσωτερικές φιλοσοφικές αναζητήσεις.
«Η αδιαφορία και η απάθεια είναι οι αρετές των σκλάβων».

Ο πλανήτης Γη και η ανθρωπότητα βρίσκονται ελάχιστα μέτρα πριν την μεγάλη αλλαγή. Ο ήρωας της ιστορίας είναι ο Έλληνας δημοσιογράφος, που ονομάζεται Ορφέας. Ο Ορφέας, γνώρισε τον θάνατο σε ηλικία τεσσάρων χρόνων. Η έντονη, μεταφυσική εμπειρία του θανάτου, βαθιά ξεχασμένη στις μνήμες του, τον οδηγεί στην αναζήτηση της αλήθειας, τι είναι Άνθρωπος και τι είναι η ανθρώπινη ζωή. Ο οδηγός του είναι οι παράξενες ιστορίες των ανθρώπων που τον συναναστρέφονται, αλλά και μια ηλικιωμένη γυναίκα, που προσπαθεί να του αφυπνίσει τις δυνάμεις του πνεύματος, της ψυχής και της ύλης. Το βαρύ, πνευματικό φορτίο, αλλά και το ιστορικό παρελθόν της ελληνικής καταγωγής του, τον φέρνει αντιμέτωπο με την συστηματική απάθεια των ανθρώπων προς την υποδούλωση και την καταστροφή όχι μόνο της πατρίδας του, αλλά και των ανθρώπων που ζουν σ΄ αυτήν. Είναι ένα περιπετειώδες οδοιπορικό πενήντα δυο χρόνων στην ανακάλυψη της ανθρώπινης φύσης, μέσα από τον έρωτα, την φιλότητα, την οικογένεια, τις ανθρώπινες σχέσεις, την εργασία, τα λάθη, τον θάνατο και τέλος την ελευθερία.

nd

Pin It on Pinterest

Share This