Αρχάγγελος και Λίνδος γιόρτασαν μοναδικά την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017

Με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο που συνδύαζε μοναδικά την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, την τοπική γαστρονομία, την κλασσική ελληνική φιλοξενία και το μεράκι των ανθρώπων που γνωρίζουν ότι ο δικός τους τόπος αποτελεί διαχρονικά πόλο έλξης φίλων και επισκεπτών από τα πέρατα του κόσμου, Αρχάγγελος και Λίνδος γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017.

Και οι δύο γιορτές εντάσσονται στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Ρόδου και η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με την έννοια των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως του πολιτιστικού, αθλητικού, συνεδριακού, γαστρονομικού και άλλων, καθώς και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου .

Από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στη Ρόδο, ήταν οι ξεχωριστές γιορτές που διοργάνωσαν οι δημοτικές κοινότητες Αρχαγγέλου και Λίνδου, σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στα Στεγνά και τη Λίνδο.

Συγκεκριμένα στα Στεγνά την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου «Ο Αίθωνας», ο Σύλλογος Μικρόσωμου Αλόγου «Φαέθων», ο Αθλητικός Σύλλογος «Άρης Αρχαγγέλου» με τον πρόεδρο κ. Σάββα Σφυριαλά. Σημαντική η στήριξη και η συμβολή της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, της ΔΕΡΜΑΕ καθώς και των ξενοδόχων της ευρύτερης περιοχής του Αρχαγγέλου.

Η προσήλωση στην παράδοση, η διατήρηση των εθίμων και η πλούσια τοπική γαστρονομία αποτελούν σήμα κατατεθέν του Αρχαγγέλου και με αυτό ως επίκεντρο γιόρτασαν οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας μαζί με τους εκατοντάδες τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή πολλά χρόνια τώρα, την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017, σε μία πραγματικά μοναδική γιορτή για την οποία εργάσθηκαν όλοι, μικροί και μεγάλοι, αιρετοί, φορείς και επιχειρηματίες του τόπου.

Η ντόπια γαστρονομία, τα φαγητά και οι νοστιμιές της περιοχής, τα πλούσια εδέσματα, τα γλυκά, οι γεύσεις του Αρχαγγέλου, όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ταυτότητα της περιοχής και γενικότερα την παραδοσιακή ροδίτικη διατροφή, ενθουσίασαν όλους τους συμμετέχοντες.

Γεύθηκαν κουλουρία και ξεροτήγανα, όπως μόνον στον Αρχάγγελο ξέρουν να φτιάχνουν, σερβιρισμένα σε παραδοσιακά πήλινα πιάτα τα οποία έπαιρναν ως αναμνηστικό δώρο και άλλα παραδοσιακά φαγητά μαγειρεμένα από τις Αρχαγγελίτισσες νοικοκυρές, δοκίμασαν ροδίτικα κρασιά, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής από τέσσερις μουσικούς που αποτελούσαν την Αρχαγγελίτικη κομπανία και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με τα χορευτικά συγκροτήματα, του κ. Ζερβού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μασσάρων «Το Καμιρί» και φυσικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου « Ο Αίθωνας».

Παρόντες στην εκδήλωση, που κατά γενική ομολογία ήταν πιο εντυπωσιακή από κάθε άλλη χρονιά, ήσαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Αργυρός Αργυρού που ήταν και η ψυχή της όλης εκδήλωσης, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Σταυρής, ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος κ. Στέργος Παρδαλός και στελέχη της κοινότητας που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση της εκδήλωσης.

Απόλυτα ικανοποιημένος ο πρόεδρος κ. Αργυρού ευχαρίστησε θερμά την αντιδήμαρχο κα Χατζηλαζάρου για τη σημαντική στήριξη της στην εκδήλωση, καθώς και τη ΔΕΡΜΑΕ, τους χορηγούς, ξενοδόχους και επιχειρηματίες, όπως τον κ. Νίκο Γερονικόλα, τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Atrium Palace και τον διευθυντή κ. Γιώργο Ματσίγκο, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Παναγιώτη Πλατή, όλους μαζί τους συνδιοργανωτές και τον καθένα ξεχωριστά για την αμέριστη συμπαράσταση τους κάθε χρονιά σε όλες τις εκδηλώσεις της δημοτικής κοινότητας, την αντιπρόεδρο του Συλλόγου «Φαέθων» κα Σταματία Αργυρού και την τοπική σύμβουλο κα Τσαμπίκα Κοντόγιαννου.

Αλλά και στη Λίνδο, τον τόπο που κατέχει περίοπτη θέση στον κατάλογο των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών του κόσμου, η καθιερωμένη εκδήλωση εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ήταν μοναδική. Ξεχωριστές ήταν οι στιγμές της βράβευσης σημαντικών προσωπικοτήτων της περιοχής, που τιμήθηκαν για τη συμβολή και στήριξη τους στο έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λίνδου «Απόστολος Παύλος».

Βραβεύθηκαν: η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα Μαίρη Σαββαϊδη Καμπουροπούλου, ο Γερμανός σκηνοθέτης παραγωγός κ. Hans Werner Geissendorfer, ο ομογενής επιχειρηματίας με έδρα τη Νέα Υόρκη κ. Βάσος Παπαγαπητός, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Γιώργος Ελευθερίου, ο συγγραφέας και πρώην πρόεδρος της κοινότητας Λίνδου κ. Κυριάκος Φίνας και ο χοροδιδάσκαλος και υπεύθυνος της Σχολής Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Λίνδου κ. Ευάγγελος Τζέλλος.

Η μεγάλη γιορτή στη Λίνδο, που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λίνδου, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου και την στήριξη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, αλλά και των στελεχών της δημοτικής κοινότητας Λίνδου όπως η κα Δήμητρα Αντωνίου, πλαισιώθηκε με ελληνική μουσική και παραδοσιακούς χορούς από την χορευτική ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Λίνδου «Απόστολος Παύλος», ενώ προσφέρθηκε τοπικό κρασί στους επισκέπτες.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λίνδου κ. Γιώργος Ελευθερίου ευχαρίστησε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λίνδου για το συλλογικό του έργο και τη συμβολή του στην επιτυχημένη διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2017. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο βουλευτής κ. Μάνος Κόνσολας, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρώην βουλευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Παλαιολόγου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Σταυρής.

Pin It on Pinterest

Share This