Με περισσότερες από 40 συμμετοχές από ποδηλάτες ο Γύρος Ρόδου για κατηγορίες ΠΕΠΑ και Masters

Ο Γύρος μήκους 145 χιλιομέτρων, είχε σημείο εκκίνησης το άγαλμα του Διαγόρα στην Ψαροπούλα, και στη συνέχεια οι ποδηλάτες κατευθύνθηκαν αρχικά, μέσω της λεωφόρου Ρόδου – Λίνδου μέχρι το Γεννάδι, όπου έκαναν στροφή προς Βάτι, Απολλακιά. Στη συνέχεια ανέβηκαν την απαιτητική ανηφόρα που οδηγεί προς Μονόλιθο και Σιάννα. Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο από Κρητηνία μέχρι Ρόδο, τερμάτισαν όλοι τους νωρίς το απόγευμα, στο Παραδείσι, έξω από την καφετέρεια Εμπειρίες που φιλοξένησε και τις απονομές για 2η χρονιά.
Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής υπήρξε συνεχής τροφοδοσία των αθλητών με νερό και φαγώσιμα.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε, με εξαιρετική επίδοση 4 ώρες και 28 λεπτά, ο Χάρης Νικολάου της ΑΕΚ, ενώ τη 2η και 3η θέση κατέλαβαν οι Pagani Paolo και Παραπόλας Ιωάννης του Απόλλων Ρόδου.
Η όλη διεξαγωγή του αγώνα ήταν ομαλή, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έπιασαν το χρονικό όριο πρόκρισης για τον ποδηλατικό υπερμαραθώνιο Σπαρτακιάδα 2016 που περιλαμβάνει 257 Km από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο μέχρι το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. Ανάμεσά τους και ο βετεράνος άσσος της ποδηλασίας Παντελής Μανίκαρος. Για τον συγκεκριμένο ποδηλάτη που είναι ζωντανό κομμάτι της ποδηλατικής ιστορίας του νησιού, ο σύλλογος τριάθλου Απόλλων Ρόδου, ανακοίνωσε οτι τιμής ένεκεν, θα καλύψει όλα τα έξοδα της μετάβασης και συμμετοχής του στη Σπαρτακιάδα.

Αρωγοί στην ολοκλήρωση του αγών ήταν οι Τάντης Σπύρος (αλυτάρχης), Παρασχάκης Βαγγέλης, Μηνατσή Ευαγγελία, Μίκα Κελεπέρα, Θεοδωράκη Αικατερίνη, Σταματάς Δημήτρης, Κολιάδης Αντώνης, Τριομμάτης Σίμος, Σακελλάρης Δράκος, Κυριακάκης Νίκος, Kοκκίνου Αλεξάνδρα, Ρεπανά Ζωή. Επίσης η κλινική Euromedica, η Τροχαία Ρόδου, οι Εθελοντές Σαμαρείτες, και την εταιρεία Τρόπαιο και τον ιατρό του αγώνα κύριο Βαρβέρη.

Ο “Απόλλων Ρόδου”, βρίσκεται σε μία συνεχή προσπάθεια, να φέρει σε επαφή τους νέους και μη του νησιού με τα αθλήματα του τριάθλου (κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο) διοργανώνοντας συνεχώς αθλητικές εκδηλώσεις με αλλά και χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα.

Δείτε τα αποτελέσματα