Απονομή βραβείου Προσφοράς στην Ελένη Καρύδη, πρόεδρο της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι στις 12 Δεκεμβρίου 2017, οι δημοσιογράφοι μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα 2018» έχουν καθιερώσει να απονέμεται ένα ειδικό βραβείο κάθε χρόνο. Φέτος απονεμήθηκε από το θεσμό ένα ειδικό βραβείο, αυτή τη φορά σχετικό με την οδική ασφάλεια. Το βραβείο απονεμήθηκε στην κα Ελένη Καρύδη πρόεδρο της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, για την ανιδιοτελή προσφορά της στην ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών για τη μεγάλη σημασία που έχει για την ελληνική κοινωνία η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση στο πρόσωπό μου

Αυτό που τόνισα με την απονομή του βραβείου, από τον δημοσιογράφο κ Διπλαράκο Παναγιώτη , αρκετά συγκινημένη ότι το βραβείο της προσφοράς, το αφιερώνω στο Δημήτρη μου… το γιόκα μου… το αστέρι μου… όταν σε ηλικία 17 χρόνων, μου είχε πει: μαμά, η ζωή δεν μετριέται από την διάρκειά της αλλά από την προσφορά της… η προσφορά μου στη ζωή.. η αρχή της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α ΡΟΔΟΥ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ… στη πόλη που γεννήθηκε που μεγάλωσε για όλα όσα ονειρευόταν και αγωνιούσε… μετά από την τραγική απώλεια του Δημήτρη μου.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, είναι ο Δημήτρης μου. Η Ελπίδα και το όραμα να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα και ο πόνος….. στη χώρα μας

Τόνισα επίσης ότι τα τροχαία μπορούν να μειωθούν, είναι προβλέψιμα και οι χώρες που θέλησαν το πέτυχαν παραθέτοντας σχετικά στοιχεία που το αποδεικνύουν στην πράξη.

Οι δημοσιογράφοι επέλεξαν το Ford Fiesta ως «Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2018».

Η επιλογή έγινε φέτος για πρώτη φορά με ένα νέο σύστημα ανοιχτής ψηφοφορίας, σύμφωνα με το οποίο κάθε μέλος του θεσμού κατανέμει ένα σύνολο 100 βαθμών στα 10 αυτοκίνητα που συμμετέχουν στην ψηφοφορία. Τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης ήταν (με αλφαβητική σειρά) τα Ford Fiesta, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Stonic, Nissan Micra, Renault Megane, Seat Ibiza, Skoda Kodiaq, Toyota C-HR και VW Polo. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων νικητής και «Αυτοκίνητο του 2018» αναδείχθηκε το Ford Fiesta με 338 βαθμούς, κερδίζοντας στην κυριολεξία στο νήμα το Seat Ibiza, με μόλις 1 βαθμό διαφορά, δείγμα της δύσκολης επιλογής που είχαν να κάνουν φέτος οι ψηφοφόροι απέναντι σε 10 πολύ καλά αυτοκίνητα. Οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού επιλέγουν κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το προηγούμενο 12μηνο και τα οποία έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους, με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αυτοκίνησης από τους Έλληνες καταναλωτές.

Pin It on Pinterest

Share This