Πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βεβαιώσεων παρακολούθησης στους εκπαιδευόμενους των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης

Με την ολοκλήρωση της πρώτης εκπαιδευτικής περιόδου των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βεβαιώσεων παρακολούθησης στους εκπαιδευόμενους την Παρασκευή 1η Αυγούστου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ροδινιού.

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το Δεκέμβριο 2013. Πραγματοποιήθηκαν 32 σεμινάρια με τη συμμετοχή περίπου 500 εκπαιδευόμενων και 25 εκπαιδευτών. Τα δωρεάν μαθήματα γινόντουσαν στο 1ο Γυμνάσιο πόλεως Ρόδου, στην Καπνοβιομηχανία, καθημερινά κατά τις απογευματινές ώρες. Η χρηματοδότησή τους έγινε από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένη εκπαίδευση με θέμα: «Αγωγή Υγείας – Πρώτων Βοηθειών» στο Πυροσβεστικό Σώμα Ρόδου και Αεροδρομίου, ενώ μετά από αίτημα του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Ρόδου, κατά τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο 2014 υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εθελοντικής δράσης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους – ΠΡΟΤΕΚΤΑ».

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης αποτελούν δομές που οργανώθηκαν και υλοποιηθήκαν από το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου. Για την άρτια παρουσία τους η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά για την υποστήριξή του, την εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού και Δια βίου Μάθησης κα. Άννα Χατζηνικήτα, που με την εποπτεία και την ευθύνη της λειτούργησαν τα κέντρα, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Διακοσταματίου Σάββα, την υπεύθυνη Εκπαίδευσης κα. Αγγελική Τόλη και τις Υπεύθυνες Οργάνωσης κυρίες Βασιλική Καμπούρη και Καθολική Κακούλη, την υπεύθυνη δομής κα. Λίντα Φυτίλη, τη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου πόλεως Ρόδου κα. Κατερίνα Σφακιανάκη, την υπεύθυνη γενικών καθηκόντων κα. Θεοδοσία Μακράκη, την υπεύθυνη για το Ν. Δωδεκανήσου από την Ομάδα Έργου “Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου» κα. Βασιλική Γκουντούμη και την υπεύθυνη του έργου ΠΡΟΤΕΚΤΑ κα. Ράνια Πριγκιφίλη, του Διοικητές του Πυροσβεστικού Σώματος κ.κ. Γαϊτανίδη και Γκολφίνο, την υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα. Ιωάννα Τσάρπα για την παρουσίαση της εκδήλωσης απονομής και τον χορηγό της εκδήλωσης τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΡΜ ΑΕ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία) κ. Περδίκη Ιωάννη, για την προσφορά του χώρου και του μπουφέ.

Η διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015 θα μπορούν να συμπληρώνουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου ηλεκτρονική αίτηση από τη Δευτέρα 25 Αυγούστου.

 

Pin It on Pinterest